search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:55
MENU CLOSE

Κεχαγιά για Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτη η διερεύνηση από την Εισαγγελία – Τι λέει για τα σενάρια εισόδου του στη Βουλή

07.03.2024 14:51
kexagia

«Φυσικά ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ελεγχθεί και είναι ευπρόσδεκτη η διερεύνηση από την Εισαγγελία» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με έδρα τις ΗΠΑ.

«Όλοι να ελεγχθούν και φυσικά και ο κ. Κασσελάκης, μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, αλλά λέμε ότι οι ταχύτητες ως προς τις διαδικασίες που κινούνται δεν είναι οι ίδιες. Είναι αντιστρόφως ανάλογες» ανέφερε η κυρία Κεχαγιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια ξεκαθάρισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη. «Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το ρήμα. Ότι, έκανε κριτική, ότι επισήμανε ολιγωρίες και καθυστερήσεις σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, Τέμπη, υποκλοπές, τι έχει προχωρήσει;», ανέφερε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή και δεν έκρυψε ότι έχει εταιρεία στο εξωτερικό, η οποία δεν είναι off shore, με έδρα τις ΗΠΑ, όπου και φορολογείται. «Σε σχέση με το εάν εμπίπτει στη νομοθεσία για το πόθεν έσχες και υπάρχει κώλυμα ακόμη και ως εξωκοινοβουλευτικός πολιτικός αρχηγός να διαθέτει εταιρεία στην αλλοδαπή, εφόσον αυτό διευκρινιστεί νομικώς με απόλυτο τρόπο, ο κύριος Κασσελάκης έχει διαμηνύσει ότι θα μεταβιβάσει την ακριβώς επόμενη μέρα τις μετοχές του και δεν θα είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος εταιρίας στην αλλοδαπή» υπενθύμισε.

Ερωτηθείσα αν θα έπρεπε να έχει διερευνήσει το ζήτημα, πριν διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, η κ. Κεχαγιά ανέφερε ότι είναι ιδιάζουσα η κατάσταση διότι συμμετείχε σε εσωκομματικές εκλογές, όχι σε εθνικές εκλογές που ενδεχομένως θα έπρεπε να ελεγχθούν κάποια ασυμβίβαστα. Το ζήτημα εξετάζεται από τους νομικούς του συμβούλους και θα αποφανθεί και η Πολιτεία, καθώς υπάρχουν, όπως υποστήριξε, διαφορετικές ερμηνείες για το αν εμπίπτει ως πολιτικός αρχηγός και ως θεσμικός παράγων σε αυτήν την νομοθεσία.

«Υπάρχουν υπόνοιες περί αντιπερισπασμού λόγω Ασημακοπούλου»

Επιπλέον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TALK RADIO 98.9 και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως προς τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης σε σχέση με τη διερεύνηση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, και την  άποψη ορισμένων ότι «επιτέθηκε» στους δικαστές, η κ. Κεχαγιά σημείωσε: «Δεν θεωρώ ότι ήταν επίθεση, αλλά μια αιχμηρή κριτική. Την ώρα που λιμνάζουν κάποια πολύ σημαντικά θέματα για την ελληνική κοινωνία στη Δικαιοσύνη, όπως η διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών -ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι επιχειρείται συγκάλυψη- ή το θέμα με τις υποκλοπές και το Predator, όπου ακόμη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρενέβη για την Intellexa που εμπορεύεται στη χώρα μας το Predator, και για τους ιδιοκτήτες της, ήθελε να επισημάνει ότι η Δικαιοσύνη έδειξε μία σπουδή για τη δική του τη περίπτωση». Και καλώς έκανε  -σχολίασε η κ. Κεχαγιά- για να  προσθέσει:  «υπάρχει μία υπόνοια ότι μπορεί να έγινε και μία προσπάθεια αντιπερισπασμού, επειδή υπήρχε το θέμα της ευρωβουλευτού της ΝΔ, της κ. Ασημακοπούλου και οι διαρροές των email από το υπουργείο Εσωτερικών». Πάνω σε αυτό το ζήτημα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθύμισε ότι το θέμα της εταιρείας του κ. Κασσελάκη προέκυψε ήδη από τις 23 Φεβρουαρίου: «θέλω να πω ότι η Εισαγγελία θα μπορούσε να παρέμβει και από τότε, απλώς παρενέβη την ίδια ημέρα που παρενέβη και για την κ. Ασημακοπούλου. Είναι ένα θέμα χρονικής συγκυρίας», κατέληξε η κ. Κεχαγιά.  

«Ο Κασσελάκης δεν ψάχνει τρόπο να μπει στη Βουλή – Άλλο αν υπάρξει παραίτηση»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια για πιθανή είσοδο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή,  η Βούλα Κεχαγιά τόνισε: 

«Ο κ. Κασσελάκης δεν αναζητεί τρόπο για να μπει στη ΒουλήΔεν κάνει καμία κίνηση, δεν συζητεί με κανέναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα μπορούσε να “κινήσει τα νήματα” και κάνει τη δουλειά του, όπως ξέρει να την κάνει, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ως Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι μια άλλη συζήτηση, παράλληλη, αν τα φέρει έτσι η κατάσταση και υπάρξει μία παραίτηση ή κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσε να δρομολογήσει σενάριο εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή».

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφώνησε με την πρόταση της Νέας Αριστεράς για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η Βούλα Κεχαγιά είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα:

«Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε μπει ουσιαστικά σε μία προεκλογική περίοδο έντονη πριν από τις Ευρωεκλογές. Μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, γιατί χρειάζονται κι άλλα κόμματα για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, θα ενδυνάμωνε και θα συσπείρωνε την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Και από τη στιγμή που το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται, πολιτικά τουλάχιστον, υπόλογη για διάφορες αποκαλύψεις που σχετίζονται με τα Τέμπη και το μπάζωμα στα Τέμπη με την υπόθεση της επιστολικής ψήφου, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε, την κ. Ασημακοπούλου», είπε, λέγοντας ότι η πρόταση μομφής θα έδινε πολιτικό πλεονέκτημα στον κ. Μητσοτάκη και θα επανασυσπείρωνε την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που είχε διαρροές στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Σχετικά με την υπόθεση της κ. Ασημακοπούλου, η κ. Κεχαγιά ερωτηθείσα αν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της επιστολικής ψήφου, παρέπεμψε στον μέλλοντα χρόνο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

«Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κύριο Φάμελλο και τον κύριο Πολάκη και άλλα στελέχη επισκέφθηκαν τον κύριο Μενουδάκο και την Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γιατί υπάρχει μία ανησυχία για το πώς διέρρευσαν τα συγκεκριμένα email και όπως ξέρετε έχουμε ζητήσει και από την αρμόδια υπουργό, η οποία έχει την πολιτική ευθύνη, να δώσει απαντήσεις», είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, περιμένει τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να πιέζει για την αποκάλυψη της αλήθειας. «Υπάρχει πολιτικό ζήτημα, αλλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω ότι αμφισβητούμε την επιστολική ψήφο. Θα πρέπει λίγο να κάνουμε υπομονή για να δούμε πως θα εξελιχθεί η έρευνα της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση στην Οδησσό

Σχετικά με την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη, η κ. Κεχαγιά υπογράμμισε «είναι απαράδεκτο. Όλοι καταδικάζουμε αυτή την επίθεση από τη ρωσική πλευρά, την οποία έχει παραδεχθεί η ρωσική πλευρά με επιχειρήματα ότι είχε άλλους στόχους, κάποιες αποθήκες σιτηρών και όλα αυτά. Είναι ανεπίτρεπτο φυσικά, δεν εμπίπτει καν στα πρωτόκολλα μιας εμπόλεμης κατάστασης και στα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κακώς, κάκιστα. Το καταδικάζει, νομίζω, όλη η ανθρωπότητα».

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης για επίθεση στην Οδησσό: Δεν υπήρξε άμεση απειλή για την ελληνική αποστολή

Κασσελάκης στο TikTok: «Όχι fake news, όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές» (video)

Ο Οδυσσέας ξαναχτυπά: Το ΠΑΣΟΚ δεν καρπούται τη φθορά της ΝΔ, έχω πρόταση που κερδίζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:52