search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:38
MENU CLOSE

Άδωνις για την αυτοκτονία καρκινοπαθούς: «Αν είχε επικοινωνήσει με εμάς, θα του είχαμε βρει αμέσως φάρμακο» (video)

13.03.2024 15:52
adonis-georgiadis_1303_1460-820_new

«Αν ο άνθρωπος αυτός είχε επικοινωνήσει με εμάς, θα του είχαμε βρει αμέσως φάρμακο», είπε για τον καρκινοπαθή από την Κρήτη, που αυτοκτόνησε καθώς δεν έβρισκε έγκαιρα το φάρμακό του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η καθυστέρηση στο φάρμακο δεν ήταν πάνω από μια εβδομάδα. Το πρώτο ραντεβού για την θεραπεία του δεν κλείστηκε χθες – προχθές, το πρώτο ραντεβού ήταν 4 Μαρτίου, στο οποίο δεν προσήλθε. Υποθέτω ήταν ήδη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση γι’ αυτό δεν πήγε στο ραντεβού, το υποθέτω μόνο, ότι έμαθε ξαφνικά ότι πάσχει με καρκίνο και επιθετικής μορφής και αυτό τον κατέβαλε».

«Το φάρμακο ήταν σε έλλειψη, με παρέμβαση μου έκανε έκτακτη εισαγωγή ο εισαγωγέας 60.000 φιαλιδίων και δεν υπάρχει έλλειψη, το ξέρουν αυτό οι καρκινοπαθείς. Αν ο άνθρωπος αυτός είχε επικοινωνήσει με εμάς, θα του είχαμε βρει αμέσως φάρμακο. Τελικά, βρήκε μετά από μερικές μέρες. Σήμερα υπάρχει το φάρμακο. Υπάρχει πράγματι πρόβλημα, το σύστημα θα έπρεπε να λειτουργεί περισσότερο αυτόματα, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ήταν πρόβλημα το φάρμακο, βρέθηκε μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά η ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς», είπε στη συνέχεια.

Ως προς τις καταγγελίες για μεγάλη αναμονή για μια εξέταση PET SCAN, απαραίτητη σε καρκινοπαθείς, προκειμένου να διαπιστωθεί με λεπτομέρειες η κατάσταση τους, ο υπουργός είπε ότι «το PET SCAN έχει αναμονή στην Κρήτη γύρω στον έναν μήνα, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα είναι η αναμονή ίδια. Το PET SCAN είναι πολύ ακριβή εξέταση, τα μηχανήματα είναι λίγα, τα φάρμακα που απαιτούνται δεν είναι ευρείας παραγωγής. Υπάρχει αίτηση από κάποιους γιατρούς να κάνουν απογευματινή βάρδια για PET SCAN στο Νοσοκομείο Ηρακλείου για να μειωθεί η αναμονή».

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν από 1η Απρίλιου τα δύο νέα χαράτσια στις διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα – Δωρεάν στο ΕΣΥ

Η πρόεδρος του ΚΕΦΙ καταγγέλλει στο topontiki.gr: «Πάνω από 50 καρκινοπαθείς δεν έβρισκαν τα φάρμακα τους τα τελευταία 2 χρόνια»

Καρκίνος του πνεύμονα: Αυξάνονται τα ποσοστά και στους μη καπνιστές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:35