search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Φρένο στην εξαγορά εφημερίδων από ξένα κράτη βάζει η βρετανική κυβέρνηση

13.03.2024 18:40
daily telegraph

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τροπολογία με στόχο να απαγορεύσει σε ξένα κράτη να κατέχουν, να επηρεάζουν ή να ελέγχουν βρετανικές εφημερίδες, ανέφεραν σήμερα το Sky News και ένα άτομο με γνώση των κινήσεων της κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση την προσφορά εξαγοράς της βρετανικής εφημερίδας Telegraph από την υποστηριζόμενη από το Άμπου Ντάμπι εταιρεία Redbird IMI.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την τροπολογία κατά την έναρξη της συζήτησης στην Άνω Βουλή των Λόρδων αργότερα σήμερα. Η τροπολογία αυτή θα δώσει στους υπουργούς την εξουσία να μπλοκάρουν οποιαδήποτε συμφωνία εξαγοράς.

Η απόφαση του Λονδίνου έρχεται σε μια στιγμή που η Βρετανία χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή ρυθμιστική διαδικασία για να εξετάσει αν θα επιτρέψει την προσφορά της Redbird IMI για την αγορά της Telegraph.

Η προσφορά αγοράς μιας από τις πιο διάσημες βρετανικές εφημερίδες από την εταιρεία αυτή έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης και τον ρόλο των ξένων επενδυτών που αποκτούν περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ελευθερία του Τύπου.

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη θέση της σε μια συζήτηση αργότερα σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χρηματοδοτούσε χώρες της Αφρικής για το μεταναστευτικό με απευθείας ανάθεση στους δικτάτορες

Πρώτο βήμα για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ – Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο

Δακτυλίδι διαδοχής στον γαμπρό του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ ετοιμάζεται να δώσει ο Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09