search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:54
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν αψιμαχία στα Ίμια μεταξύ σκάφους του λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού

15.03.2024 19:41
IMIA NEW

Αναφορές για περιστατικό στα Ίμια μεταξύ σκάφους του λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού κάνουν τουρκικά ΜΜΕ, με πηγές του λιμενικού πάντως να υποβαθμίζουν το συμβάν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το τουρκικό σκάφος και του ζήτησε να αποχωρήσει. Λίγα λεπτά αργότερα, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Τι λένε τουρκικά ΜΜΕ

Η τουρκική ιστοσελίδα Soczu, που δημοσίευσε το βίντεο από το περιστατικό, δίνει διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο κινήθηκε από το νησί της Καλύμνου γύρω στις 13.52, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια 3,5 μίλια από τη συνοικία Gumusluk της περιοχής Bodrum της Mugla, παρεμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περίμενε μισό μίλι μακριά από τις βραχονησίδες».

«Κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών έντασης, το ελληνικό σκάφος, το οποίο προσπάθησε να φτάσει στους βράχους Ίμια 4-5 φορές, απομακρύνθηκε από την περιοχή από το τουρκικό σκάφος.

Η ένταση έληξε όταν το ελληνικό σκάφος ρυμουλκήθηκε μπροστά από το νησί της Καλόλιμνου. Μετά το περιστατικό, δύο σκάφη της ακτοφυλακής στάλθηκαν στην περιοχή των Ιμίων».

Διαβάστε επίσης:

Τρομακτικό τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού – Φορτηγάκι έπεσε στα κιγκλιδώματα μετά από σύγκρουση με αμάξι (Video)

Ηγουμενίτσα: Αστυνομικός μετέφερε με υπηρεσιακό όχημα πάνω από 100 κιλά ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις

Κολωνός: Τα SMS που καίνε τον Μίχο και την εισήγηση της εισαγγελέως – Κίνδυνος αποφυλάκισής του πριν ολοκληρωθεί η δίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:54