search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Μηνύματα εκτροχιασμού για τη ΝΔ

21.03.2024 06:09
dimitris-stoumpos

Με διαρκή προβληματισμό αλλά και διευρυνόμενη ανησυχία παρακολουθούν στο «γενικό επιτελείο» της κυβέρνησης τα τελευταία πολιτικά δεδομένα που στέλνουν «μηνύματα»… εκτροχιασμού από την πεπατημένη της απόλυτης «κυριαρχίας» της στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

Όταν αναφερόμαστε σε μηνύματα, δεν μιλάμε μόνον για το σκάνδαλο της «διαρροής» των e-mail εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών στο κόμμα της Ν.Δ. και από εκεί στην ευρωβουλευτή κ. Ασημακοπούλου (άλλη μια ακραία επίδειξη αδηφάγου εξουσιασμού), αλλά και στο πρόσφατο «μαντάτο» από τη Moody’s, που άφησε στάσιμη τη χώρα (γεγονός που με κάθε τρόπο προσπάθησε να «σβήσει» η κυβέρνηση επειδή ράγισε το αφήγημα μεγάλων «επιτυχιών» στην οικονομία).

Σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε τη μειωμένη αύξηση του ΑΕΠ στο 2%, τη βαριά επιτίμηση της κυβερνητικής πρακτικής για την τραγωδία των Τεμπών από την Ευρωπαία εισαγγελέα (που ενόχλησε σε τέτοιο βαθμό ώστε ξαφνικά κυβερνητικά στελέχη κόντεψαν να την… «εκτελέσουν») και βέβαια την ομόφωνη αποδοχή της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του αιτήματος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών να παραμείνει ανοιχτό το θέμα σε όλες τις αρμόδιες επιτροπές του πλέον δημοκρατικού ευρωπαϊκού θεσμού.

Να θυμίσουμε εδώ πόσο ενόχλησε την κυβέρνηση και το πρόσφατο ψήφισμα της Ευρωβουλής για τα προβλήματα στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα κ.ά., για το οποίο περίπου όλες οι πολιτικές ευρωομάδες που το ψήφισαν παρουσιάστηκαν σχεδόν σαν «ενεργούμενα» του… ΣΥΡΙΖΑ!

Η κυβερνητική προσπάθεια αντιμετώπισης των «μηνυμάτων» με τις παραιτήσεις – καρατομήσεις δυο κυβερνητικών – κομματικών στελεχών και την «παραίτηση» από την υποψηφιότητα της κ. Ασημακοπούλου για τη διαρροή των e-mail (για να πέσει στα «χαμηλά» το σκάνδαλο και να μείνει στο απυρόβλητο η υπουργός) δεν ευδοκιμεί, αντίθετα τώρα βρίσκει μπροστά της μια… βροχή αγωγών από συμπολίτες μας που απαιτούν (δικαίως) από το Δημόσιο την αποζημίωσή τους για την εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων τους.

Το βεβιασμένο κλείσιμο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη από την κυβερνητική πλειοψηφία πρόσθεσε λάδι στη διογκούμενη αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων και των συμπολιτών μας γενικότερα (οι σχεδόν 1,5 εκατομμύριο υπογραφές είναι ακόμη ένα βαρύ μήνυμα στην κυβέρνηση), ενώ και η χθεσινή προσπάθεια της Ν.Δ. να κλείσει το «βάσανο» της συζήτησης στην ολομέλεια με την ίδια τακτική της επίμονης αποφυγής κάθε πιθανότητας διερεύνησης των βαριών ευθυνών του «ανεύθυνου» τέως υπουργού της κ. Καραμανλή δεν λύνουν την «πολιορκία» της κοινής γνώμης για αναζήτηση πλήρους διαλεύκανσης του εγκλήματος.

Βλέπετε ο τέως υπουργός προτίμησε την παραίτηση… μετά άμεσης επανεκλογής του, γεγονός που στιγματίζει συνεχώς τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση που τον στηρίζει. Η επιλογή της απουσίας του πρωθυπουργού στη χθεσινή διαδικασία της Βουλής (αφήνοντας στη «θέση» του τον κ. Βορίδη να «μετρηθεί» με την αντιπολίτευση καλύπτοντας σκληρά την κυβερνητική «συνοχή») δεν προσθέτει αξιοπιστία στην κυβερνητική διαχείριση της δεδομένης πολιτικής ζημίας, αντίθετα αφαιρεί από την επικοινωνιακή εικόνα «αλώβητου» που επιδιώκεται συστηματικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας πάλι προχθές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για… σταυροφορία κατά της ακρίβειας, ουσιαστικά αποδέχτηκε την υστέρηση και την εν πολλοίς αναποτελεσματικότητα της μέχρι τώρα κυβερνητικής προσπάθειας για φρένο στην ασυγκράτητη κερδοσκοπία που γονατίζει τους περισσότερους. Την ίδια ώρα τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας και παρανομίας «ξηλώνουν» τη… δέσμευση της Ν.Δ. για «τάξη – ασφάλεια», ενώ παραμένει και η ένταση με την ιεραρχία για την ψήφιση του νόμου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που έχει ταυτόχρονα υπονομεύσει δεσμούς του κυβερνητικού κόμματος με το πιο συντηρητικό κομμάτι των υποστηρικτών της.

Αν προσθέσουμε και τα επαναλαμβανόμενα δεδομένα των ανοιχτών και «εσωτερικών» δημοσκοπικών ερευνών που δείχνουν συνεχιζόμενη αιμορραγία της Ν.Δ. (κυρίως προς τα ακροδεξιά της) τότε αντιλαμβανόμαστε – και πρώτοι οι αρχιεπιτελάρχες του Μαξίμου – ότι στην πορεία για τις ευρωεκλογές ένας εκλογικός εκτροχιασμός με σοβαρό ποσοστό απωλειών είναι παραπάνω από πιθανός.

Τα μηνύματα βέβαια παραμένουν προβληματικά και για την ευρύτερη αντιπολίτευση, που δείχνει απασχολημένη με τον «αγώνα» για τη… δεύτερη θέση, χωρίς έως σήμερα αποτελεσματικές προσπάθειες για συνολική πολιτική σύγκρουση με την αλαζονική διακυβέρνηση και διεκδίκηση μιας νέας κοινωνικής εμπιστοσύνης σε προοδευτικές εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις.

Με ανακοινώσεις διαφόρων υποψηφιοτήτων (και μετεγγραφών) για την Ευρωβουλή και ημερήσιες απαράδεκτες «ατάκες» (όπως π.χ. το περί Καλλιόπης – Κούλη του κ. Κασσελάκη) δεν χτίζεται ανατροπή πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας, αλλά μάλλον ενισχύεται η απόσταση από την πολιτική που θα «μετρηθεί» σε έναν βαθμό με τη διογκούμενη διάθεση πολλών για καυστικά μηνύματα στη Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης:

Δείξε μου τον φίλο σου κλπ…

Το «καρναβάλι» συνεχίζεται…

Έχε το νου σου στο παιδί (του Κολωνού)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:32