search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:33
MENU CLOSE

Τέμπη: Απαντήσεις για τη μεταφορά υλικού από τον χώρο της τραγωδίας ζητά η αντιπολίτευση

21.03.2024 15:09
tempi-1231

Απαντήσεις για το αν δόθηκε εντολή να μεταφερθούν 300 κυβικά υλικό από τον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών σε ιδιωτικό χώρο, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Παππά να χαρακτηρίζει συγκλονιστικές τις καταγγελίες που θέτουν γιγαντιαία ερωτήματα για την κυβέρνηση.

Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη μεταφορά χώματος που προερχόταν από το σημείο της τραγωδίας και χαρακτηρίστηκε «άχρηστο», σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν ο κ. Παπαγεωργίου, που φέρεται να είναι συνεργάτης του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, έδινε εντολές σε συγκεκριμένο εργολάβο και αν έχουν αλλοιωθεί στοιχεία και πειστήρια σε τέτοια έκταση και όγκο λίγα εικοσιτετράωρα μετά το δυστύχημα. «Αυτήν τη στιγμή, επανατοποθετείται η συμπεριφορά της κυβέρνησης συνολικά. Αν δεν το διαψεύσετε μιλάμε για άλλου μεγέθους πρόβλημα», είπε.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την απουσία του από τη χθεσινή συζήτηση για τα Τέμπη στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς τη «εκκωφαντική, προσβλητική και υβριστική» και κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χρήστου Σπίρτζη που ζητά να ανοίξει ο δρόμος διερεύνησης τυχόν ευθυνών του στην τραγωδία των Τεμπών. «Αν στοιχειωδώς θέλετε να λάμψει η αλήθεια, πείτε στον κ. Καραμανλή να πράξει το ίδιο αν έχει τα κότσια. Αλλά δεν τα έχει. Ούτε στη Βουλή εμφανίστηκε εχθές, ούτε στα ΜΜΕ όταν ήταν φλέγον το θέμα», τόνισε.

Στην έρευνα της Δικαιοσύνης παρέπεμψε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Ζωή Ράπτη και το αν θα ακολουθήσει ο Κώστας Καραμανλής το δρόμο Σπίρτζη, «η υπόθεση έχει ανατεθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία διενεργεί ταχύτατα την έρευνα. Ήδη έχουμε προφυλακισμένους, ήδη έχουμε πάνω από 30 κατηγορούμενους, ενώ έχει οριστεί και 2ος πραγματογνώμονας», είπε και σχολιάζοντας την καταγγελία για τη μεταφορά υλικού ανέφερε πως «και όσα κατατίθενται στη Βουλή, θα συνεκτιμηθούν από τον αρμόδιο ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα καταγράψει στο πόρισμά του ποιος είναι ποινικά υπεύθυνος». 

Στο θέμα της μεταφοράς υλικού από τον χώρο της τραγωδίας αναφέρθηκε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει εάν είναι αλήθεια ότι ιδιωτικά φορτηγά της εταιρείας «Αμμορυχεία Πανδρεμένος » μετέφεραν 300 τόνους χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ιδιωτικό χώρο της εταιρείας που μισθώνει εκσκαφείς. «Το καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων. Μην γελάτε στη ΝΔ. Θα έπρεπε να κλαίτε… Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την θέση Κουλούρι, υπάρχει και δεύτερο σημείο που βρίσκεται υλικό, που απέσπασαν από το σημείο μηδέν και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει εξεταστεί από ειδικούς πραγματογνώμονες και ειδικά σκυλιά! Ένας κ. Παπαγεωργίου έδινε οδηγίες στον κ. Παντρεμένο για το πού θα πάνε τα συντρίμμια ναι ή όχι; Είναι στο γραφείο πολιτικής προστασίας ναι ή όχι; Είναι στο γραφείο του υπουργού Τριαντόπουλου ναι ή όχι;», είπε και στηλίτευσε κι εκείνος την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή. «Χθες ο πρωθυπουργός δεν ήταν εδώ στην συνεδρίαση, έπινε καφέ στο Κολωνάκι», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η άρνηση Καραμανλή να ακολουθήσει το παράδειγμα Σπίρτζη μαρτυρά ενοχή και συγκάλυψη

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: «Πολιτικές βδέλλες» είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς

Κώστας Αρβανίτης: Νέο ράπισμα κατά της κυβέρνησης από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τα Εξάρχεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:29