search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Μαρία Καρυστιανού: Έκκληση στους πολίτες να στείλουν φωτογραφίες/ βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία των Τεμπών

22.03.2024 19:44
karystinou new

Στους πολίτες απευθύνεται με ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών και πρόεδρος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023».

Τους καλεί να βοηθήσουν τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων για απόδοση δικαιοσύνης με αποστολή βίντεο και φωτογραφιών από την μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε με την επιβατική, με αποτέλεσμα την τραγωδία των Τεμπών.

Η κ. Καρυστιανού με ανάρτησή της στο Facebook στην ομάδα «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» σημειώνει ότι «εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό – τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: [email protected]».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Ελλάδας, εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό -τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: [email protected]
Σύλλογος Συγγενών θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών 2023».

Υπενθυμίζεται ότι πέπλο μυστηρίου καλύπτει τόσο τη διαδρομή όσο και το φορτίο του φορτηγού – τρένου και οι συγγενείς ζητούν να μάθουν πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης -συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη- με αίτημά τους στο προεδρείο της Βουλής ζητούν την άρση της ασυλίας των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, με βάση το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και το νομικό επιχείρημα πως το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί ακόμα και του συντάγματος.

Στο ίδιο αίτημα σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις».

Οι συγγενείς των θυμάτων υπενθυμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία «ακύρωσε» την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να εξεταστεί πιθανή ποινική ευθύνη υπουργών στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν, «η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής».

Διαβάστε επίσης:

Κόρινθος: Ξύλο από MAT σε κρατούμενους πρόσφυγες, απεργούς πείνας (Video)

Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Προφυλακιστέα η 25χρονη Μαρία – Ελεύθεροι πέντε κατηγορούμενοι

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα αναβολικά και κάνναβη – Bodybuilders, ποδοσφαιριστές, σφαιροβόλοι ανάμεσα στους πελάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:32