search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:05
MENU CLOSE

Έντονος διάλογος Θανάση Μπούρα – Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Μας σπάσατε τα νεύρα!» – «Επιτρέπεται να το λέτε αυτό σε αρχηγό κόμματος;»

27.03.2024 22:06
konstantopoulou 876- new

Δεν λείπουν οι εντάσεις στη Βουλή στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να έρχεται σε νέα κόντρα με τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Θανάση Μπούρα.

Το επεισόδιο συνέβη λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, πρώην υπουργού Μεταφορών.

Την ώρα που ο κ. Μπούρας εξηγούσε στους βουλευτές τα βήματα της διαδικασίας μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάτι είπε σε έντονο τόνο προς το προεδρείο, με αποτέλεσμα ο κ. Μπούρας να της απαντήσει: «Μας σπάσατε τα νεύρα!»

Στη συνέχεια, ο κ. Μπούρας έδωσε ξανά τον λόγο στην κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν άφησε αναπάντητη τη φράση του κ. Μπούρα. «Επιτρέπετε να λέτε σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος “μας έχετε σπάσει τα νεύρα”; Αλλά αυτά τα κάνετε γιατί αντιλαμβάνεστε την ευθύνη της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Στη συνέχεια ο κ. Μπούρας πήρε τον λόγο και η ένταση εκτονώθηκε.

Είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο με τον Άδωνι Γεωργιάδη, που την αποκάλεσε «Εθνική εισαγγελέα», με την κ. Κωνσταντοπούλου να απαντά: «αισθάνεστε κατηγορούμενοι γι αυτό με βλέπετε ως εισαγγελέα»

Να επιβάλλει την τάξη επιχείρησε ο αντιπρόεδρος Θανάσης Μπούρας, κάνοντας παρατηρήσεις προς όλες τις πλευρές. Για αρκετά λεπτά της ώρας συνεχίστηκε η αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαπραγματεύεται με το προεδρείο για τον χρόνο της τοποθέτησης της λέγοντας πως σας έπιασε ο πόνος του χρονόμετρου ενώ γίνεται αυτό το αίσχος από κάτω.

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Α. Γεωργιάδης: Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε “έτσι”;

Θ. Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: τι είπατε;

Α. Γεωργιάδης: κυρία εθνική εισαγγελεύς

Θ. Μπούρας: συνεχίστε σας παρακαλώ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: εκτίθεστε

Θ. Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο αλλά στο προεδρείο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι γι αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα

Θ. Μπούρας: σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές . Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: κυρία Παπακώστα η οικογένεια Πλακιά σας απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των 3 κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης για Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»

Πέθανε στα 73 του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πρόταση δυσπιστίας: «Όποιος έχει κατηγορίες για μένα ας τις φέρει» λέει ο Καραμανλής – «Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48