search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:42
MENU CLOSE

Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: «Εξαφανίστηκαν» οι μοναχοί και ο ηγούμενος κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη

02.04.2024 17:41
metsotakis
pelop

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μέγα Σπήλαιο των Καλαβρύτων, καθώς απουσίαζαν τόσο ο ηγούμενος όσο και οι μοναχοί.

Σύμφωνα με το pelop, ο ηγούμενος και οι μοναχοί του μοναστηριού προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την πρόσφατη ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Χωρίς… υποδοχή η επίσκεψη στο σπήλαιο

Έτσι, ο Πρωθυπουργός βρήκε στο μοναστήρι μαθητές από το 2ο γενικό Λύκειο Φαρσάλων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, με τους οποίους και φωτογραφήθηκε, όμως δεν… βρήκε κάποιον άλλο εκεί.

Επαναστάτησαν οι μοναχοί; Τι αναφέρει η ανακοίνωση της μονής

H επίσημη ενημέρωση της μονής κάνει λόγο για πρόβλημα υγείας του ηγούμενου ωστόσο κανένας μοναχός δεν υπήρχε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του εκεί.

Πάντως, δεν σήμανε ούτε το σήμαντρο, αναφέρει το pelop, σε μία συμβολική κίνηση μετά την ψήφιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα για το οποίο η Εκκλησία έχει εκφράσει την αντίθεσή της.

Οι σταθμοί της περιοδείας Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καππή, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.

Νωρίτερα, ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που φιλοξενεί πάνω από 6.300 αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία της περιοχής. Το Μουσείο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ως ιστορικός τόπος έχει χαρακτηριστεί και ο περιβάλλων χώρος του.

Είχε επίσης συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων με τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κτήμα και οινοποιείο “Μέγα Σπήλαιο”, που βρίσκεται σε ιστορικό μοναστηριακό αμπελώνα. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει το οινοποιείο, το οποίο δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και στην εξαγωγή ελληνικών ποικιλιών σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο αχαιός υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα», λέει η μητέρα του δράστη

Σεισμός στη Σύμη 4,2 Ρίχτερ

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:36