search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:52
MENU CLOSE

Νέα αμερικανικά πυρομαχικά στο Ισραήλ και ισραηλινές αγριότητες στη Γάζα

02.04.2024 06:03
gaza katastrofi 876- new

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το πράσινο φως για την μεταφορά βομβών και μαχητικών αεροσκαφών στο Ισραήλ αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρά την εικόνα που καλλιεργεί ο Λευκός Οίκος για διαφωνίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου για τις επιχειρήσεις στη νότια Γάζα.

Το νέο πακέτο βοήθειας στο Ισραήλ περιλαμβάνει περισσότερες από 1.800 αμερικανικές βόμβες ΜΚ84 των 2.000 λιβρών και 500 βόμβες ΜΚ82 των 500 λιβρών, σύμφωνα με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου που μίλησαν στην Washington Post υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς η εξουσιοδότηση για τη μεταφορά των πυρομαχικών δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Το CNN επισημαίνει ότι το Ισραήλ έχει κάνει εκτεταμένη χρήση των βομβών των 2.000 λιβρών, που σκοτώνουν ανθρώπους σε ακτίνα άνω των 100 μέτρων. Προφανώς οι νέες αμερικανικές βόμβες που πήρε το Ισραήλ θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στο πεδίο μάχης της Γάζας, την οποία οι Ισραηλινοί έχουν ήδη μετατρέψει σε σωρό ερειπίων.

Η αποκάλυψη της Washington Post γίνεται την ώρα που ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα έχει κοστίσει την ζωή 32.845 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 75.392. Μόνο την Κυριακή οι νεκροί ήταν 63 και οι τραυματίες 94, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Αγριότητες των Ισραηλινών στρατιωτών στο Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη νότια Γάζα, αφού πυρπόλησε τμήματα του νοσοκομείου, το οποίο θυμίζει πλέον νεκροταφείο με «πολλά πτώματα» να είναι διασπαρμένα γύρω, όπως δήλωσε ο Ραϊντ αλ-Νιμς, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού Ερυθρού Σταυρού.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πολλά μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί, άλλοι έχουν βασανιστεί ή έχουν συλληφθεί  ύστερα από δύο εβδομάδες πολιορκίας χωρίς ιατρικά εφόδια, φαγητό ή νερό», δήλωσε στο Al Jazeera ο Ραϊντ αλ Νιμς.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι οι Ισραηλινοί δεν επέτρεψαν στους πυροσβέστες να κάνουν κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο νοσοκομείο.

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πολλοί άμαχοι εκτελέστηκαν. Δολοφονήθηκαν από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και μεταξύ αυτών ήταν μέλη του ιατρικού προσωπικού- γιατροί και νοσοκόμοι», είπε ο αλ-Νιμς.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μεταδίδει ότι στο νοσοκομειακό συγκρότημα έχουν καταμετρηθεί εκατοντάδες νεκροί, που ήταν άμαχοι που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με το Wafa οι Ισραηλινοί φεύγοντας από το Αλ Σίφα κατέστρεψαν το προσωρινό κοιμητήριο που είχαν δημιουργήσει πολίτες έξω από το νοσοκομείο, άνοιξαν τάφους και έβγαλαν πολλούς νεκρούς, τους οποίους πέταξαν σε διάφορα σημεία στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Απειλή και για τη Δύση ο ISIS-K – Η Τεχεράνη είχε προειδοποιήσει την Μόσχα για τρομοκρατική απειλή

Παρασκηνιακές κινήσεις Νετανιάχου για κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

FSB: Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν την Κυριακή στο Νταγκεστάν συνδέονται με το μακελειό στη Μόσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:52