02.04.2024
06:24
Vegan κρέπες με γάλα βρώμης
02.04.2024
06:24
Οι νηστίσιμες κρέπες με γάλα βρώμης ετοιμάζονται σε λίγα μόλις λεπτά και μπορούν να αποτελέσουν ένα καταπληκτικό πρωινό για όλη την οικογένεια.
Υλικά για τη Συνταγή
- 500 ml φυτικό γάλα βρώμης, σε θερμοκρασία δωματίου (με γεύση βανίλια)
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., με υψηλή πρωτεΐνη (π.χ. για τσουρέκια), κοσκινισμένο
- 60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα βανιλίνη
Εκτέλεση
- Αρχικά κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, τη σόδα και τη βανιλίνη και ανακατέψτε τα όλα καλά με ένα σύρμα (αυγοδάρτη).
- Βάλτε το φυτικό γάλα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα μέτρια παχύρρευστο μίγμα. Ρίξτε το σπορέλαιο και το μηλόξυδο, ανακατέψτε καλά και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
- Ανακατέψτε ξανά τη ζύμη. Αν είναι πολύ παχύρρευστη, συμπληρώστε με λίγο ακόμα γάλα βρώμης, αλλά μην το παρακάνετε – οι κρέπες θα σκιστούν αν η ζύμη είναι πολύ ρευστή.
- Ζεστάνετε λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο. Ρίξτε λίγη από τη ζύμη και τηγανίστε τις κρέπες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Εάν οι δύο πρώτες σκιστούν, σημαίνει ότι είτε πρέπει να προσθέσετε λίγο ακόμα από το μίγμα στο τηγάνι (οι βίγκαν κρέπες δεν βγαίνουν πολύ λεπτές) ή να βάλετε λίγο ακόμα αλεύρι στο κουρκούτι.
- Μεταφέρετε τις κρέπες σε μια πιατέλα και σερβίρετε με διάφορες μαρμελάδες και φρέσκα φρούτα.
Διαβάστε επίσης:
«Τρούφες» με ποπ κορν και φυστικοβούτυρο
Φασολάκια λαδερά, με ρύζι, αντί για πατάτες
Ανοιξιάτικο κέικ φράουλας, χωρίς μίξερ και ζωικά προϊόντα