search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:34
MENU CLOSE

Εκτός λίστας αναμονής 13 από τα 29 απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

03.04.2024 12:18
papageorgiou new

Προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται από το Νοσοκομεία Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, που αποκαλύπτουν ότι τα 13 από τα 29 απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή που πραγματοποιήθηκαν, αφορούσαν ασθενείς εκτός λίστας αναμονής.

Οι υπόλοιποι 16 ασθενείς βρίσκονταν εντός λίστας χειρουργείων των 9.000 ασθενών, ενώ οι 6 είχαν εγγραφεί το 2023. Να σημειωθεί ωστόσο ότι χειρουργήθηκαν και ασθενείς που ήταν σε αναμονή από το 2018 έως το 2022!

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία επισημαίνει ότι:

«Την ώρα που περισσότεροι από 100.000 ασθενείς περιμένουν να μπουν στο χειρουργείο περισσότερο από έναν χρόνο, τα απογευματινά χειρουργεία απορροφούν μεγάλα ποσοστά ασθενών οι οποίοι δεν ήταν σε λίστα αναμονής, αλλά είχαν απλά τα χρήματα να πληρώσουν για επέμβαση».

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Παπαγεώργιου έγιναν οι περισσότερες απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις και ήταν το πρώτο που άνοιξε την αυλαία για τα απογευματινά χειρουργεία, στις 12 Μαρτίου 2024. Μάλιστα στη λίστα αναμονής του περιμένουν πάνω από 9.000 ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναρωτιέται πώς, με αυτά τα δεδομένα, τα απογευματινά χειρουργεία θα συμβάλλουν στην εξάλειψη της λίστας αναμονής, την ώρα, μάλιστα, που δεν τηρείται καμία σειρά προτεραιότητας.

«Στη Βόρειο Ελλάδα έχουμε τα περισσότερα χειρουργεία σε αναμονή άνω του ενός έτους.

Συγκεκριμένα το 53% του συνόλου που αντιστοιχούν σε πάνω από 15.000 χειρουργεία και τα περισσότερα από αυτά πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

Λίστα αναμονής στο Παπαγεωργίου με 9.000 ασθενείς

Στη λίστα αναμονής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, είναι εγγεγραμμένοι ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Αυτό το στοιχείο αναδεικνύει την υγειονομική ανισότητα της χώρας εξαιτίας της υποστελέχωσης των νοσοκομείων που καλύπτουν τις μικρότερες πόλεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ : «Δυστυχώς πολλά από τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών λόγω υπολειτουργίας των χειρουργικών τομέων τους.

Όλα τα περιστατικά συγκεντρώνονται στο Παπαγεωργίου, χωρίς να τηρείται καμία σειρά. Όποιος έχει να πληρώσει χειρουργείται και τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν τηρείτε καμία σειρά προτεραιότητας».

Διαβάστε επίσης

Γιατί οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα – Τι πρέπει να κάνουν

Δεν ακούς καλά τελευταία; – Έλεγξε το σάκχαρό σου!

Δωρεάν self-test από τα φαρμακεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τον Ιούνιο – Τι λέει στο topontiki.gr καθηγήτρια Μαρία Γαζούλη (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:34