search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Επιδημία η ενδοοικογενειακή βία: 12 περιστατικά στο τελευταίο 24ωρο – Τρία μόνο στην Αιτωλοακαρνανία

09.04.2024 10:32
DIAS_MIXANI

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι η αστυνομία δέχεται κάθε 45’ και μία καταγγελία για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.

Τα στοιχεία είναι προφανώς εφιαλτικά, αλλά ακόμα κι αν ενέχει κάποια υπερβολή η εκτίμησή του, η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Είναι ανατριχιαστικό ότι μόνο το τελευταίο 24ψρο έγιναν γνωστές πάνω από 10 περιπτώσεις, που τέτοια φαινόμενα έφτασαν στη δημοσιότητα. Τρία περιστατικά μάλιστα αφορούν μόνο στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Tρεις γυναίκες φέρονται να απειλήθηκαν χθες (Δευτέρα 8/4) από τους συζύγους τους στην Αιτωλοακαρνανία με τις αστυνομικές αρχές να κινητοποιούνται και πλέον και οι τρεις να φιλοξενούνται σε οικεία τους πρόσωπα.

Αιτωλικό: Την χτύπησε με τούβλο

Χθες το απόγευμα, στο χωριό Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, ένας 51χρονος φέρεται να τραυμάτισε με τούβλο στο κεφάλι τη σύζυγο του. Αυτή μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενώ υποβλήθηκε σε αξονική στο νοσοκομείο Αγρινίου. Κατά την παρουσία της στο νοσοκομείο, μαζί με τους νοσηλευτές κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε στην οικία τους, αλλά δεν βρήκε τον δράστη. Παρ’ όλα αυτά, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή βία. Η γυναίκα έλαβε εξιτήριο και πλέον φιλοξενείται σε οικείο πρόσωπο.

Γροθιές και σύλληψη στο Αντίρριο

Σε άλλο περιστατικό που έλαβε μέρος στο Αντίρριο, συνελήφθη ένας 35χρονος για βιαιοπραγία κατά της συζύγου του. Η γυναίκα υποστήριξε πως ο άνδρας την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και πως αυτό συμβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Ο άνδρας κρατείται για πρόκληση σωματικής βλάβης και για ενδοοικογενειακή βία, αλλά μήνυσε και ο ίδιος τη γυναίκα του υποστηρίζοντας πως και αυτή τον χτύπησε και τον εξύβρισε. Ο φερόμενος δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Μεσολογγίου.

Άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας χθες

Στην Θεσσαλονίκη, ένας ήδη καταδικασμένος 51χρονος άνδρας, έσκασε τα λάστιχα του αυτοκινήτου της πρώην γυναίκας του και κατηγορήθηκε για φθορά ξένης περιουσίας και παραβίαση περιοριστικού όρου. Η γυναίκα που μένει με τα παιδιά της, είπε στους αστυνομικούς πως φοβάται για τη ζωή της, αφού την έχει απειλήσει, όπως λέει, πως θα την σκοτώσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «φοβάμαι μην είμαι το επόμενο θύμα όπως η κοπέλα στην Αθήνα». Η αστυνομία της έβαλε την εφαρμογή panic button στο κινητό.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, 21χρονη γυναίκα κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της για απειλές, με τους άνδρας της ΟΠΚΕ να τον εντοπίζουν και να τον συλλαμβάνουν. Πρόκειται για έναν άνδρα 23 ετών.

Επίσης, στον Ορχομενό Βοιωτίας, αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε 73χρονο μετά από καταγγελία της κόρης του και της εν διαστάσει συζύγου του πως εξανάγκασε την κόρη του να εγκαταλείψει το σπίτι που της είχε παραχωρήσει και διέμενε τον τελευταίο καιρό μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της. Ακόμη, κατηγορείται πως οδήγησε με επικίνδυνο τρόπο το αυτοκίνητο του, διερχόμενος σε πολύ κοντινή απόσταση από την εν διαστάσει σύζυγο του προκαλώντας της τρόμο. 

Σε άλλο περιστατικό στη Χαλκίδα, μια 13χρονη κοπέλα κατήγγειλε ότι η μητέρα της, μετά από φραστικό επεισόδιο στο σπίτι την εξύβρισε και έσπασε το κινητό της τηλέφωνο. Επίσης, κατήγγειλε ότι η μητέρα της, την τράβηξε από τα μαλλιά και την έριξε στο έδαφος, χτυπώντας τη στην περιοχή του κεφαλιού. Ωστόσο, το κορίτσι δεν προχώρησε σε μήνυση εναντίον της μητέρας της. 

Στην Χαλκίδα επίσης έγινε καταγγελία από 66χρονη κατά του γιου της, 46 ετών, τον οποίο κατηγορεί πως την χτύπησε και την έσπρωξε μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Και στα δύο περιστατικά στη Χαλκίδα, παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της παθούσης.

Στη Φθιώτιδα, μια 26χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της, καθώς όπως κατήγγειλε, όταν πήγε στο πατρικό της για να παραλάβει προσωπικά της αντικείμενα, την απείλησε λεκτικά και την εξύβρισε. Η καταγγέλλουσα για την ασφάλειά της, παρέμεινε στο Α.Τ. Αμφίκλειας, και εντός της ημέρας θα μεταφερθεί σε ξενώνα φιλοξενίας γυναικών στη Λαμία.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Αποσωληνώθηκε ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

Κόρινθος: Έκαναν νεκροψία σε 60χρονο και βρήκαν στο σώμα του «ξεχασμένο» ιατρικό εργαλείο

Μαρούσι: Διαρρήκτης ξέχασε τις… κάλτσες του στο σπίτι που μπήκε για να κλέψει – Πού τις εντόπισε η 80χρονη ιδιοκτήτρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:36