search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:19
MENU CLOSE

Έρευνα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας που εμπλέκει δυτικές χώρες ξεκινά η Ρωσία – Ο ρόλος του Χάντερ Μπάιντεν

09.04.2024 18:20
mosxa-12

Η Ρωσία ξεκίνησε την Τρίτη έρευνα για τη «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» που εμπλέκει δυτικές χώρες, λέγοντας ότι τα κεφάλαια που έλαβαν αμερικανικές εταιρείες στην Ουκρανία – συμπεριλαμβανομένης μιας που απασχολούσε τον γιο του Τζο Μπάιντεν – χρησιμοποιήθηκαν για «τρομοκρατικές ενέργειες» στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς η Μόσχα συνεχίζει να κατηγορεί τη Δύση και την Ουκρανία για την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών τον περασμένο μήνα που άφησε πίσω της 144 νεκρούς.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus Hall της Μόσχας ανέλαβε ο ISIS και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι προειδοποίησαν τη Μόσχα για μια επικείμενη επίθεση.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Μόσχας δήλωσε ότι «διερευνά τις πηγές εισοδήματος» αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και τη «συμμετοχή συγκεκριμένων ατόμων από κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημόσιους εμπορικούς οργανισμούς των δυτικών χωρών».

Ανέφερε το όνομα της εταιρείας αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας υπήρξε μέλος ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ.

«Έχει διαπιστωθεί ότι χρηματοοικονομικά κεφάλαια που ελήφθησαν μέσω εμπορικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holding, που εργάζεται στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία», ανέφερε η επιτροπή.

Ανέφερε ακόμη ότι η έρευνα σκοπεύει να αποκαλύψει «δεσμούς των άμεσων δραστών τρομοκρατικών ενεργειών με τους ξένους ηθικούς αυτουργούς, τις οργανώσεις και τους χορηγούς τους».

Η κίνηση έρχεται καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι των ΗΠΑ προσπαθούν να προκαλέσουν πλήγμα στον Δημοκρατικό πρόεδρο, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί την επιρροή του για να βοηθήσει τον γιο του στις επιχειρηματικές του συναλλαγές στην Ουκρανία.

Ο Τζο και ο Χάντερ Μπάιντεν ισχυρίζονται ότι δεν έκαναν τίποτα παράνομο.

Τον Φεβρουάριο, ένας πρώην πληροφοριοδότης του FBI συνελήφθη επειδή είχε κατασκευάσει κατηγορίες διαφθοράς εναντίον των Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το κλίμα – Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές προσφυγές

Ώρα μηδέν για τη σφαγή στη Ράφα: «Καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να μας σταματήσει» διαμηνύει κυνικά ο Νετανιάχου

Ζοζέπ Μπορέλ: «Ο πόλεμος μας τριγυρίζει» – Η εφιαλτική προειδοποίηση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34