search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:05
MENU CLOSE

Καταψήφισε η αντιπολίτευση τη νέα συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης 

10.04.2024 17:57
vouli papathansis 98- new

Χωρίς τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε διεύρυνση των ανισοτήτων και διαχείριση κονδυλίων κατά το δοκούν «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που κυρώνει τη νέα συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

«Πολύ λίγα, πολύ αργά, τα χρήματα πάνε σε λίγους και εκλεκτούς», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο στους ευρωπαϊκούς πόρους για όποιον έχει πρόσβαση στο σύστημα εξουσίας», και «χαμένη ευκαιρία», ενώ ιδιαίτερα οξύς στην κριτική του υπήρξε και ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ που μίλησε για συνθήκες αδιαφάνειας στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης από την κυβέρνηση. «Η ανάπτυξη για την οποία μιλάει η κυβέρνηση δεν φτάνει στην κοινωνία», είπε, συμπληρώνοντας ότι η χώρα κι η ελληνική οικονομία χρειάζονται άλλο σχέδιο και διαφορετική πολιτική. 

Μάλιστα, ο κ. Κατρίνης προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στα social media.

Η στάση της αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας Νίκου Παπαθανάση που διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να παίρνει η Ελλάδα 18,2 δις ευρώ – που δεν χρειάζεται να επιστραφούν- για να στηριχτούν κοινωνικά προγράμματα και αναβαθμίσεις νοσοκομείων και η αντιπολίτευση να μην το αναγνωρίζει. «Δεν ψηφίζετε ούτε το REPowerEU, χρήματα δηλαδή που πάλι δεν θα επιστρέψουμε και πάνε για να στηρίξουν δράσεις για την στήριξη των αγροτών όπως τα φωτοβολταϊκά στο χωράφι. Από το Ταμείο ανάκαμψης στηρίζονται δράσεις όπως το Σπύρος Δοξιάδης που προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο των γυναικών και εσείς δεν το ψηφίζετε. Από το Ταμείο στηρίζεται η χρηματοδότηση του ΑΙΓΙΣ που ανέρχεται σε 2 δις ευρώ για την Πολιτική Προστασία και εσείς δεν το ψηφίζετε. Δεν ψηφίζετε προγράμματα για την στήριξη φτωχών νοικοκυριών, δεν ψηφίζετε το Εξοικονομώ κατ οίκον», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές σχολίασε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για οποιοδήποτε μήνυμα, καθώς η  χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη. «Είναι στο DNA η στήριξη της επιχειρηματικότητας δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε κανέναν», υποστήριξε για να προσθέσει ότι μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαπραγματευθεί με επιτυχία τους πόρους για το Ταμείο Ανάκαμψης και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.  Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για έργα που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, απάντησε ότι πρόκειται για 9 και όχι για 61, τα οποία ωστόσο καλύφθηκαν από άλλους πόρους.

Η κύρωση της νέας συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών» ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά.

Διαβάστε επίσης:

Μετανάστες: Οργή και θλίψη για το ναυάγιο με τα τρία νεκρά αδερφάκια – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ευρωεκλογές 2024: Πού και πώς ψηφίζουμε, τι ισχύει για τις επιστολικές – Αναλυτικός οδηγός

Μαρινάκης: Κατώτερος των περιστάσεων o ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα κατά της ενδοσχολικής βίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:01