search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:55
MENU CLOSE

Σε «γραμμή Μητσοτάκη» και ο Μαρινάκης: Έχουν κοινά Κασσελάκης και Βελόπουλος

11.04.2024 15:07
MARINAKIS_BRIEFING_NEW

Το αφήγημα που άρχισε να «χτίζει» με τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός, σχετικά με του παραλληλισμούς που βλέπει με Κασσελάκη-Βελόπουλο και με Τσίπρα-Καμμένο, ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κατά τον Παύλο Μαρινάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης έχουν δύο κοινά. Το πρώτο, ισχυρίστηκε, είναι η διάδοση θεωριών συνωμοσίας και μάλιστα με ταύτιση πολλές φορές στον τρόπο αναμετάδοσης και εξήγησης τους, για «πράγματα που ουδέποτε η δικαιοσύνη έχει επιβεβαιώσει». Σε δεύτερο επίπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι και οι δύο επιδίδονται σε «ανέξοδες υποσχέσεις», υπενθυμίζοντας ότι ο Σ. Κασσελάκης πρόσφατα αναφέρθηκε σε μηδενισμό του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, μέτρο που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είχε 2,3 δισ. ευρώ δημοσιονομικό κόστος για ένα έτος, αλλά και ότι «ο κ.Βελόπουλος έχει πάει τις συντάξεις στα τρεις χιλιάδες ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τώρα τι φοβόμαστε. Προφανώς δεν υπάρχει ζήτημα συγκυβέρνησης. Αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψει ο εφιάλτης του λαϊκισμού που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αυτές οι λογικές που έφτασαν και στη συγκυβέρνηση της Αριστεράς με την άκρα δεξιά» και υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές «είναι σταυροδρόμι για τη συνέχιση της σταθερότητας στη χώρα», επαναλαμβάνοντας την ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Εντούτοις, ο Π. Μαρινάκης φάνηκε να προσπαθεί να… ισορροπήσει όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς, από τη μία η κυβέρνηση θέτει διλήμματα για τη σταθερότητα ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και, από την άλλη, ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας με τον Επίτροπο Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι, διαβεβαίωσε για την ισχύ της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός αυτό που είπε στον Τζεντιλόνι, είπε και σήμερα το πρωί. Ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άλλος στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως άλλος προκάτοχος του».

Επανερχόμενος στο διλημματικό χαρακτήρα που δίνει η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι «είναι δεδομένο ότι όσο πιο καθαρό το αποτέλεσμα ευρωεκλογών ως προς την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι στις πολύ σημαντικές διεκδικήσεις εντός Ευρώπης», αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τις αμυντικές δαπάνες και το μεταναστευτικό, και λέγοντας ότι «η ισχυρή ΝΔ και ο ισχυρός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν φέρει αποτέλεσμα για την Ελλάδα».

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι πλέον η δυσφορία στο εσωτερικό της ΝΔ για τη συνεχιζόμενη διεύρυνση προς την κεντροαριστερά αρχίζει να εκδηλώνεται ανοιχτά και προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση, καθώς ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολιάζοντας τη «μεταγραφή» Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «έχουμε μαζέψει το μισό ΠΑΣΟΚ». Ο Π. Μαρινάκης είπε ότι είναι «πολύ σημαντικό άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες να ασπάζονται το όραμα και το πρόγραμμα σου, να έρχονται στο δικό σου χώρο, να υιοθετούν και να υπερασπίζονται τις θέσεις σου», και ανέφερε ότι το υψηλότερο ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου έναντι αυτού του Ιουνίου οφείλεται και στις παραδοσιακές δυνάμεις της ΝΔ, αλλά και σε δυνάμεις πέραν του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ δεν θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα (videos)

Σδούκου: «Απαραίτητη η ενεργειακή διαφοροποίηση – Μέτρα για την προέλευση του φυσικού αερίου από την ΕΕ»

Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: «Οι ευρωεκλογές κίνδυνος για τον Μητσοτάκη και ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ» (Live)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58