search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:52
MENU CLOSE

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τώρα είναι η ώρα να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

12.04.2024 10:43
kim_jong_un_new

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι οι ασταθείς γεωπολιτικές καταστάσεις που επικρατούν γύρω από τη χώρα του σηματοδοτούν ότι τώρα είναι η ώρα η Πιονγκγιάνγκ να είναι πιο προετοιμασμένη για πόλεμο από ποτέ, καθώς επιθεώρησε το κύριο στρατιωτικό πανεπιστήμιο της χώρας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ έδωσε επιτόπια καθοδήγηση στο Στρατιωτικό και Πολιτικό Πανεπιστήμιο Κιμ Γιονγκ Ιλ, που πήρε το όνομά του από τον πατέρα του που πέθανε το 2011, το οποίο, σύμφωνα με το KCNA, είναι η «υψηλότερη έδρα στρατιωτικής εκπαίδευσης» στη χώρα. Η Βόρεια Κορέα έχει επιταχύνει την ανάπτυξη όπλων τα τελευταία χρόνια υπό τον Κιμ και έχει σφυρηλατήσει στενότερους στρατιωτικούς και πολιτικούς δεσμούς με τη Ρωσία, φέρεται να βοήθησε τη Μόσχα στον πόλεμό της με την Ουκρανία με αντάλλαγμα βοήθεια σε στρατηγικά στρατιωτικά έργα.

Ο Κιμ είπε στο προσωπικό και τους φοιτητές του πανεπιστημίου ότι «αν ο εχθρός επιλέξει τη στρατιωτική αντιπαράθεση με τη ΛΔΚ, η ΛΔΚ θα δώσει ένα χτύπημα θανάτου στον εχθρό χωρίς δισταγμό, κινητοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει», ανέφερε το KCNA. «Περιγράφοντας την περίπλοκη διεθνή κατάσταση … και την αβέβαιη και ασταθή στρατιωτική και πολιτική κατάσταση γύρω από τη ΛΔΚ, είπε ότι τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούμε διεξοδικότερα για έναν πόλεμο από ποτέ άλλοτε», ανέφερε το KCNA.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Κιμ επέβλεψε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς που χρησιμοποιεί στερεά καύσιμα, τα οποία, σύμφωνα με αναλυτές, θα ενισχύσουν την ικανότητα του Βορρά να αναπτύσσει πυραύλους πιο αποτελεσματικά από ό,τι οι παραλλαγές με υγρά καύσιμα. Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα ότι προκαλούν εντάσεις διεξάγοντας αυτό που αποκάλεσε «πολεμικές ασκήσεις», καθώς οι σύμμαχοι διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις σε μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: Αγωνία και διπλωματικός πυρετός για επικείμενο χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

Instagram: Θα θολώνει γυμνές φωτογραφίες στα μηνύματα για την προστασία των ανηλίκων

FSB: Ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας επιχειρούν στην Ουκρανία – Υπήρξε σχέδιο για σαμποτάζ – Μια σύλληψη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:51