search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:32
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε κατολίσθηση – Δύο αγνοούμενοι (videos)

15.04.2024 08:12
indonesia_new

Τουλάχιστον 19 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός κατολίσθησης που σημειώθηκε στην επαρχία της Νότιας Κελέβης, στην κεντρική Ινδονησία, έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών χθες, Κυριακή (14/4), τα πτώματα των θυμάτων και δυο επιζήσαντες βρέθηκαν σε χωριά της περιφέρειας Τάνα Τοράτζα που επλήγησαν το Σάββατο (13/4) από την κατολίσθηση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουλεϊμάν Μαλία, αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην περιοχή.

«Καταμετράμε δύο νεκρούς (…) και αυτή τη στιγμή αναζητούμε ακόμη κι άλλα θύματα», είπε, διευκρινίζοντας πως αγνοούνται δυο άνθρωποι, που κατά τα φαινόμενα θάφτηκαν όταν χτύπησε η κατολίσθηση.

Στην Τάνα Τοράτζα σημειώθηκαν «ισχυρές βροχές την τελευταία εβδομάδα, στην πράξη χωρίς διακοπή», ανέφερε.

Οι βροχοπτώσεις διάβρωσαν το έδαφος σε κατοικημένες περιοχή στην πλαγιά βουνού, προκαλώντας κατολισθήσεις που έθαψαν σπίτια με τους κατοίκους τους μέσα, εξήγησε.

Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από κατολισθήσεις την περίοδο των βροχών, φαινόμενο που επιδεινώνει κατά τόπους η αποψίλωση των δασών.

Στις αρχές Μαρτίου, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στη Σουμάτρα. Δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται στη νήσο.

Τον Δεκέμβριο, κατολίσθηση και πλημμύρες έπληξαν δεκάδες σπίτια και κατέστρεψαν ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη Τόμπα, επίσης στη Σουμάτρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δυο άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

Oxfam: Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα αυξάνουν τις ανισότητες στις χώρες που δανείζουν

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν, χωρίς να έχει αποφασιστεί χρόνος και τρόπος

Μπάιντεν: Yποστήριξη προς το Ισραήλ, αλλά και πάση θυσία αποφυγή μιας σύρραξης με το Ιράν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:31