search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:08
MENU CLOSE

ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς: «Μείνετε στα 5 ευρώ για τα εμβόλια του covid-19 – Μην συμβεί αυτό που έγινε με τα rapid tests»

17.04.2024 11:04
EMVOLIO NEW

Να μην ευτελιστεί η αποτίμηση της διαδικασίας εμβολιασμού στα φαρμακεία, όπως έγινε με τα rapid tests, ζητάει από τα μέλη του το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ουσιαστικά ο ΠΦΣ ζητάει …αυτοσυγκράτηση από τα μέλη του, καθώς όλοι θυμόμαστε τι συνέβη την περίοδο της πανδημίας με τα rapit test, που πωλούνταν σε πολύ ψηλές τιμές, ακόμα και όταν υπήρχε επάρκεια στην αγορά.

Σημειώνεται πως με τον νόμο (5102/24, άρθρο 47), που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι φαρμακοποιοί μπορούν να διενεργούν εμβολιασμούς και κατά της CoViD στους πολίτες έναντι αμοιβής 5 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του ΠΦΣ, μπορούν πλέον να χορηγούνται στα φαρμακεία εμβόλια του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών και κατά της CoViD σε άτομα άνω των 18 ετών.

Με τον συγκεκριμένο νόμο, η τιμή αποζημίωσης για τη διενέργεια του εμβολιασμού Covid-19 είναι τα 5 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ο οποίος είναι 6% για τα φάρμακα, άρα η συνολική τιμή ανέρχεται στα 5,3 ευρώ.

Ο ΠΦΣ καλεί τα μέλη του να διατηρήσουν σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή των 5 ευρώ και να μην παρουσιαστούν φαινόμενα ευτελισμού της αποτίμησης της διαδικασίας της διενέργειας του εμβολιασμού, όπως παρουσιάστηκαν με την διενέργεια των rapid tests.

Η διενέργεια των εμβολιασμών αυτών αφορά αδειούχους φαρμακοποιούς που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εποχιακού εμβολιασμού και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στους πολίτες (νόμος 4600/2019).

Επίσης ο ΠΦΣ σημειώνει πως έχει ξεκινήσει διάλογος με τον υπουργό Υγείας για τον επαναπατρισμό των φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία, τον επαναπροσδιορισμό του bonus στη διάθεση γενοσήμων, την αποζημίωση για τη διανυκτέρευση, την κατάργηση του rebate, την κατάργηση της παρακράτησης 0,8% στη χορήγηση off – patent, την εκλογίκευση του ωραρίου και τη διεκδίκηση του ρόλου για το φαρμακείο.

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος των ωοθηκών -Τεχνητή Νοημοσύνη : Πρώιμη διάγνωση με μια απλή εξέταση αίματος με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου

ΕΟΦ: Ανακλήθηκαν παρτίδες εισπνεόμενου αντιεπιληπτικού φαρμάκου

Καρκίνος: Οι 8 τύποι που σχετίζονται στενά με την παχυσαρκία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59