search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 08:21
MENU CLOSE

Bουλή: Aπό 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου το «καλάθι του νονού»

18.04.2024 10:30
rafia-paixnidia

Παρατηρητήριο τιμών με την ονομασία «το καλάθι των νονών» ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να ενημερωθούν και εν συνεχεία προβούν σε οικονομικότερες αγορές την περίοδο του Πάσχα, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ρύθμιση  οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στη διάθεση προς πώληση παιδικών παιχνιδιών, των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ ετησίως, υποχρεούνται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων παιδικών παιχνιδιών (22 Απριλίου 2024 έως και τις  4 Μαΐου 2024).

Οι υπόχρεοι εντάσσουν ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται στο «καλάθι των νονών» και το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά ή ψηψιακά καταστήματά τους, ως προς τη σύνθεση του «καλαθιού» που προτείνουν.   

Επίσης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τοποθετούν ευκρινές ειδικό σήμα στο ράφι των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι των νονών», καθώς και ευκρινή κατάλογο των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα. Για κάθε παράβαση επιβάλλεται στις επιχειρήσεις  πρόστιμο ύψους 1.000 – 10.000 ευρώ.  

Με την ίδια τροπολογία, εξασφαλίζεται ότι οι ενισχύσεις της ΚΑΠ καταβάλλονται στους δικαιούχους στο ακέραιο, ενώ την ίδια ώρα, ρυθμίζεται ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2024 για διατηρητέα και ιστορικά διατηρητέα μνημεία ή έργα τέχνης. 

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.  

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Οι εκτιμήσεις για το Πάσχα

ΕΝΦΙΑ: Εκπνέει η προθεσμία εξόφλησης για όσους θέλουν ολόκληρη την επιστροφή φόρου

Πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% ως το 2029 βλέπει το ΔΝΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12