search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:10
MENU CLOSE

Κολούμπια: Έφοδος της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο για διαλύσει την συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης

18.04.2024 23:02
KOLOUMPIA
AP

Η αστυνομία στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε έφοδο την Πέμπτη στο κάμπους του Πανεπιστημίου της Κολούμπια για να συλλάβει τους αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές, έπειτα από αίτημα των πρυτανικών αρχών για την εκκένωση καταυλισμού των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επρόκειτο για περίπου 100 διαδηλωτές.

Μετά τις συλλήψεις, άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τον στόλο των λεωφορείων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που μετέφερε τους υπόπτους μακριά.

Δεκάδες αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασπίδες μπήκαν τελικά στην πανεπιστημιούπολη στο Μόρνινγκσαϊντ Χάιτς λίγο μετά τις 13:00 της Πέμπτης (τοπική ώρα, 20:00 στην Ελλάδα) για να περικυκλώσουν τον καταυλισμό που είχε στηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Πάνω από 100 φοιτητές είχαν καταλάβει ένα σημείο στο νότιο τμήμα του προαυλίου.

Το πανεπιστήμιο τους είχε ζητήσει να φύγουν ως τις 21:00 της Τετάρτης, διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις. Η προθεσμία αργότερα μετακινήθηκε στις 11:00 της Πέμπτης.

Όταν μπήκαν οι αστυνομικοί στην πανεπιστημιούπολη, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές ότι θα συλληφθούν αν δεν απομακρυνθούν.

Αν και οι διαδηλωτές-φοιτητές δεν αντιστάθηκαν στη σύλληψη, όσοι παρακολουθούσαν το σκηνικό αποδοκίμαζαν τους αστυνομικούς και φώναζαν στους αστυνομικούς να υποχωρήσουν.

Σε ηλεκτρονικό της μήνυμα προς τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό, η πρόεδρος του ιδρύματος Μινούς Σαφίκ, ανέφερε ότι εξουσιοδότησε την αστυνομία της Νέας Υόρκης να εκκαθαρίσει τον καταυλισμό, παρά τις ελπίδες της ότι η κίνηση αυτή «δεν θα ήταν ποτέ απαραίτητη».

Διαβάστε επίσης:

Νίκολα Στέρτζον: Συνέλαβαν ξανά τον σύζυγο της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας

Πρόσθετους περιορισμούς στον Ιρανό ΥΠΕΞ επέβαλε η Ουάσινγκτον

Βίντεο που φέρεται να δείχνει λιντσάρισμα πατέρα ομήρου της Χαμάς κοινοποίησε ο Ισραηλινός πρόεδρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42