search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 20:53
MENU CLOSE

Τέμπη: «Δημήτρη μου νικάμε» – Η αντίδραση του Παύλου Ασλανίδη μετά την έρευνα κατά της εισαγγελέως Λάρισας

18.04.2024 21:37
salanidis

«Δημήτρη μου νικάμε. Οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι. Το μόνο που θέλω εγώ και η οικογένειά μου είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια για την δολοφονία των παιδιών μας» ανέφερε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος στην τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκεκριμένη αναφορά ήρθε μετά την ανακοίνωση ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας που αρχειοθέτησε τη μήνυση συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου.

Παράλληλα, ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, Παύλος, μιλώντας στο documentonews.gr τόνισε ότι «όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος οφείλει να λογοδοτήσει».

Καταλήγοντας, ο Παύλος Ασλανίδης επισημαίνει ότι «περιμένουμε από τις δικαστικές αρχές να κάνουν την δουλειά τους, όπως άλλωστε οφείλουν».

Το χρονικό της υπόθεσης

Παραγγελία απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υφυπουργούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή των δύο υφυπουργών στην πιθανή αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η εισαγγελέας Ε.Κ., σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών όφειλε να αποστείλει αμελλητί το φάκελο στην Βουλή, εφόσον συνάντησε πολιτικά πρόσωπα.

Όμως, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Η στιγμή που ο 39χρονος φτάνει στο αστυνομικό τμήμα και μαχαιρώνει την Κυριακή πισώπλατα – Βίντεο ντοκουμέντο

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορωνοϊό και 7 διασωληνωμένοι – 3 σοβαρά κρούσματα γρίπης

Πάτρα: Το μονταρισμένο βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok ο 7χρονος με τον ξυλοδαρμό του 8χρονου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42