ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 07:44
MENU CLOSE

Βίγκαν κρακεράκια με λιαστές ντομάτες, ρίγανη και μπαχαρικά (γεύση πίτσα)

25.04.2024 06:18

Αυτά τα βίγκαν κρακεράκια λιαστής ντομάτας, ρίγανης και μπαχαρικών, ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, είναι πεντανόστιμα και θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ.

Υλικά για τη Συνταγή

100 γραμμάρια νιφάδες σίκαλης ή βρώμης

20 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης ή αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης

20 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, αποξηραμένες (όχι σε βάζο με λάδι)

2-3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή

25 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού (60 ml) ζεστό νερό

½ κουταλάκι του γλυκού (4 γραμμάρια) αλάτι

¼-½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά 

1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ, βάλτε τις νιφάδες σίκαλης ή της βρώμης και το αλεύρι και αλέστε για λίγα δευτερόλεπτα (μην το παρακάνετε, καθώς δεν θέλετε να καταλήξετε με αλεύρι).

3. Χοντροκόψτε τις αποξηραμένες ντομάτες και προσθέστε τις κι αυτές μαζί με τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό στον επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα υγρό μίγμα, το οποίο θα είναι πολύ υγρό στην αρχή, αλλά μέσα σε 3-4 λεπτά θα σφίξει.

4. Ανοίξτε το μίγμα με έναν πλάστη, αφού το απλώσετε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, σε ένα φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών. Μεταφέρετέ το σε ένα ταψί και αφαιρέστε το επάνω φύλλο λαδόκολλας. Με ένα μαχαίρι ή έναν τροχό πίτσας κόψτε τη ζύμη κάθετα και οριζόντια για να καταλήξετε με τετράγωνα κρακεράκια.

5. Ψήστε στους 180ο C για 20-22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κράκερ. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά. Χωρίστε τα με τα χέρια σας και απολαύστε τα μέσα σε σαλάτες ή σούπες αλλά και σκέτα με συνοδεία αλοιφών όπως χούμους, χορτοφαγικής μαγιονέζας κτλ.

Διαβάστε επίσης:

Παραδοσιακά λαδοκούλουρα με κανέλα, σε σχήμα κρίκων

Χωριάτικη σαλάτα με κριθαράκι και λεμονένια βινεγκρέτ

Μπάρες με χουρμάδες, βρώμη και ταχίνι (χωρίς ψήσιμο)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 07:44
Exit mobile version