search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:27
MENU CLOSE

Δίκη για το Μάτι: «Ντροπιαστική ημέρα για την δικαιοσύνη» ανέφερε η δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων

29.04.2024 13:27
mati_diki_new

Για «ντροπιαστική ημέρα» για την ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης έκανε η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων στο Μάτι.

«Πραγματικά είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της απονομής της δικαιοσύνης. Ντράπηκαν τα λόγια, ντράπηκαν οι λέξεις, γιατί δεν ντράπηκαν αυτοί που τις ξεστόμισαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζήσαμε σήμερα στο δικαστήριο. Από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν 6 ένοχοι, εκτός από τον εμπρηστή που είναι ο τελευταίος. Άλλοι πέντε μόνο της Πυροσβεστικής, οι οποίοι όμως-και εδώ είναι μια πολύ σοβαρή ειδοποιός διαφορά-κρίθηκαν ένοχοι για το ένα εκατοστό από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί και μόνο ο καθένας για κάποια κατηγορία, γιατί οι περισσότερες κατηγορίες είχαν αποδοθεί κατά συρροή, δηλαδή όλοι μαζί είχαν την ευθύνη για τα εναέρια μέσα» δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει τέτοια ντροπιαστική μέρα στη σελίδα της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε η δικηγόρος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερους τους 6 καταδικασθέντες, με την ποινή τους να έχει γίνει εξαγοράσιμη.

«Ολοι μαζί είχαν την ευθύνη για τα επίγεια μέσα. Όλοι μαζί είχαν την ευθύνη να δώσουν εντολές. Εδώ λοιπόν το δικαστήριο ομόφωνα τους βρήκε ένοχους μόνο έναν για μία κατηγορία τον καθένα. Πρέπει να σας πω ότι εξεπλάγην. Δεν το περίμενα. Δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει τέτοια ντροπιαστική μέρα στη σελίδα της Δικαιοσύνης. Είναι πολύ επιεικέστερη απόφαση από την πρόταση του κ. Εισαγγελέα, που και αυτός ήταν πολύ επιεικής. Και αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ζούμε μία προϊούσα παρακμή, μία σήψη, η οποία αφορά τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ταύτιση των τριών εξουσιών, της εκτελεστικής, νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας» πρόσθεσε η Ειρήνη Μαρούπα.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται 1.137 θέσεις λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

«MyCoast»: Έτοιμη η εφαρμογή για τις παρανομίες στις παραλίες – Πώς θα λειτουργεί (video)

Ηράκλειο: Συνελήφθη γνωστός κομμωτής μετά από καταγγελία της συντρόφου του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:25