search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:34
MENU CLOSE

Ολυμπιακός: Έτοιμος να γράψει ιστορία στο «καυτό» Καραϊσκάκη – «Καθαρίζει» την Άστον Βίλα και δίνει ραντεβού στην Opap Arena με τη Φιορεντίνα (video)

09.05.2024 10:29
olympiakos_new

Μπροστά στην πιο μεγάλη πρόσκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Με νίκη απόψε (22:00, COSMOTE Sport 2) επί της Άστον Βίλα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, οι «ερυθρόλευκοι» κλείνουν θέση για τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena στις 29 Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα.

Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ και πήραν ένα ισχυρό προβάδισμα το οποίο καλούνται να υπερασπιστούν.

Με παρακαταθήκη την διαφορά δύο τερμάτων, η ομάδα του Ισπανού τεχνικού θα παραταχθεί στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα από την Αγγλία -όπου εντυπωσίασε με την απόδοση της και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Άστον Βίλα- και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ορτέγκα, την θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Κίνι, ενώ οι υπόλοιποι δέκα της αρχικής 11άδας, αναμένεται να είναι εκείνοι που «άλωσαν» το Βίλα Παρκ.

Όσον αφορά στον Ουνάι Έμερι, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για την συμμετοχή του Αργεντινού τερματοφύλακα και παγκόσμιου πρωταθλητή, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Ρότζερς, Τζανιόλο και Τίλεμανς.

Καταλυτικός παράγοντας για την πρόκριση, θα είναι η πνευματική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, με τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν στον συγκεκριμένο τομέα, αρκεί να εμφανισθούν «προσγειωμένοι» και να μην… μείνουν στο Μπέρμιγχαμ.

Παράλληλα, οι παίκτες της αγγλικής ομάδας, που εξασφάλισε την συμμετοχή της στο νέο Champions League, μέσω της Premier League, δεν φαίνεται να βρίσκονται σε «καλό φεγγάρι», καθώς μετά το «στραπάτσο» στον πρώτο ημιτελικό, ηττήθηκαν εκτός έδρας από την Μπράιτον με 1-0. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι με «καθαρό μυαλό», δεδομένου ότι ο αντίπαλος είναι μία αγγλική ομάδα, που διαθέτει την ποδοσφαιρική ποιότητα για την ανατροπή.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία elite, και θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του, Στέφαν Λουπ και Μάρκο Αχμίλερ.

Τέταρτος ορίστηκε ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ, ενώ στο VAR του αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα θα είναι ο Γερμανός Μπάστιαν Ντάνκερτ, με βοηθό τον Πορτογάλο Τιάγκο Μαρτίνς.

Να σημειωθεί ότι ο Γερμανός ρέφερι είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, το 2005.

Τότε, ο Φέλιξ Τσβάιερ είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό για στημένους αγώνες. Το σκάνδαλο αφορούσε τον διαιτητή Ρόμπερτ Χόιζερ, ο οποίος και κατηγορήθηκε για χρηματισμό. Ο Τσβάιερ μαζί με άλλους τρεις αξιωματούχους παραδέχθηκαν τις παράνομες δραστηριότητές τους, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί ποινή από την γερμανική Ομοσπονδία.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι, Ιμπόρα, Εσε, Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Εμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντίν, Λουίς, ΜακΓκιν, Κας, Μπέιλι, Ντιαμπί, Γουότκινς.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Επικές προκρίσεις για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό – Με δύο ομάδες μετά από χρόνια η Ελλάδα σε Final Four (videos)

Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ έγραψε Ιστορία και ετοιμάζεται για… Παναθηναϊκό

Champions League: Στον τελικό η Ρεάλ- 2-1 τη Μπάγερν – Δείτε βίντεο από τη μυθική ανατροπή της ισπανικής ομάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:32