search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:07
MENU CLOSE

Eurovision 2024: Πώς υποδέχτηκαν τον νικητή στην Ελβετία – Ποια χώρα ενδέχεται να μη συμμετάσχει ξανά (Video)

13.05.2024 09:32
nemo-elvetia-new

Με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι Ελβετοί το Νέμο Μέτλερ κατά την επιστροφή του στην χώρα του, μετά τη νίκη του στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Πλήθος κόσμου τον περίμενε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, ενώ μόλις έφτασε τον αποθέωσαν, φωνάζοντας το όνομα του 24χρονου, με τις σημαίες να κυματίζουν.

Το Nemo, ο οποίος προσδιορίζεται ως non binary/μη δυαδικό άτομο, κέρδισε τον Ευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό στο Μάλμε της Σουηδίας με το τραγούδι “The Code”, το οποίο περιγράφει το «ταξίδι» του ερμηνευτή προς την πραγματοποίηση της μη δυαδικής ταυτότητας φύλου.

Στο αεροδρόμιο παραβρέθηκαν και πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με πανό που έγραφαν «Σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε».

«Θα ξαπλώσω και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω λίγο. Έσπασα τον κώδικα, έσπασα και το τρόπαιο» είπε -μεταξύ άλλων- το Nemo σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλασσαν στο αεροδρόμιο.

Δείτε πώς πανηγύρισαν στην πόλη του τη μεγάλη νίκη

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ελβετία κερδίζει τη Eurovision, ενώ σύμφωνα με την παράδοση η χώρα θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού την επόμενη χρονιά. Οι υποψήφιοι για τη φιλοξενία έχουν, ήδη, αρχίσει να ρίχνουν τις προτάσεις τους.

Σκέψεις της Ολλανδίας να αποχωρήσει από τη Eurovision

Την ίδια στιγμή, η Ολλανδία σκέφτεται να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό της Eurovision, έπειτα από τον αποκλεισμό του καλλιτέχνη που την εκπροσωπούσε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας αποκλείστηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Με δεδομένα τον αποκλεισμό του Joost Klein αλλά και την άρνηση της Ολλανδίας να ανακοινώσει τους βαθμούς μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι βαθμοί ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της EBU, Martin Österdahl.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το συμβόλαιο του Ολλανδικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού φορέα AVROTROS με την EBU λήγει φέτος, ενώ γίνονται έντονες σκέψεις να μην το ανανεώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024 – Νίκος Μωραϊτης: «Χωρίς τις επιτροπές, πρώτοι ή δεύτεροι θα ήταν οι σφαγείς παιδιών στην Γάζα» – «Ήταν Israelvision» (Video)

Στον «γάμο της χρονιάς», του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Eurovision 2024: Εκρηκτική εμφάνιση της Κροατίας – Αποθεώθηκε το μεγάλο φαβορί του τελικού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:00