search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 04:07
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: «Το 0,02% των ΜμΕ ζει το “θαύμα” Μητσοτάκη – Χατζηδάκη»

14.05.2024 16:46
NIKOS_PAPPAS
Eurokinissi

Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) στο Ταμείο Ανάκαμψης και το 0,02% των ΜμΕ ζει το “θαύμα” Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικος εκπροσώπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το “θαύμα” των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη.

Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε απάντηση ερώτησής μας:

  • Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.
  • Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.
  • Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου).

Το μόνο «θαύμα» που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο. 

Υ.Γ.: Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου).

Υ.Γ.2: Επισυνάπτεται η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και η ερώτησή μας».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική ψήφος: Στα χέρια των ψηφοφόρων οι φάκελοι – Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να μην έχουμε αυταπάτες με τον Ερντογάν – Όχι διάλογος με την Τουρκία χωρίς τη Χάγη»

Κασσελάκης: «Η Θράκη έχει παραμεληθεί από την Πολιτεία» – Οι selfies με μαθητές στην Κομοτηνή, του έκαναν δώρο… μπαλόνι Spiderman (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49