search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:03
MENU CLOSE

Κηφισιά: Καλά στην υγεία του ο μαθητής που χτύπησε από την πτώση καγκελόπορτας σχολείου (videos)

22.05.2024 12:19
kifisia_sxoleio_2205_1460-820_new

Πολύ καλά στην υγεία του είναι ο μαθητής που τραυματίστηκε, από την πτώση της σιδερένιας εξωτερικής καγκελόπορτας, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Ο μαθητής, που νοσηλεύεται από χθες σε απλό θάλαμο στο Παίδων Πεντέλης, έχει ένα μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι, το οποίο όμως δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Μέσα στη μέρα αναμένεται και ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Τρεις συλλήψεις – Ανάστατοι οι γονείς, τι απαντά ο δήμος

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/5) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, όταν η σιδερένια εξωτερική καγκελόπορτα έπεσε, καταπλακώνοντας τρεις μαθητές, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Ασθενοφόρο έφτασε στο σχολείο και παρέλαβε τον μαθητή, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εκεί, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, καθώς παραπονιόταν για πόνους στη σπονδυλική στήλη.

Για το περιστατικό προσήχθησαν στον Αστυνομικό Τμήμα, ο εργολάβος που είχε αναλάβει την τοποθέτηση της πόρτας πριν λίγες ημέρες, όπως και δύο εργάτες που είχαν λάβει μέρος στις εργασίες.

Το πρόβλημα με την πόρτα

Η πόρτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες. Ωστόσο, δεν είχε στερεωθεί. Μόλις η πόρτα έπεσε και χτύπησε το αγοράκι, μαζί του βρίσκονταν και άλλοι δύο μικροί μαθητές, που ευτυχώς δεν χτύπησαν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην περίφραξη του δημοτικού σχολείου σχολείου γίνονταν εργασίες και τοποθετήθηκε νέα καγκελόπορτα.

Ανάστατοι οι γονείς

Γονείς μαθητών είναι ανάστατοι μετά το περιστατικό, θέτοντας ερωτήματα ακόμη και για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Γονέας μαθητή ανέφερε ότι αντικατέστησαν την πόρτα και το μεσημέρι που σχόλαγαν τα παιδιά έπεσε η πόρτα, όχι κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ο πατέρας έκανε λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα», καθώς το γεγονός συνέβη σε σχολείο, που πηγαίνουν παιδιά. Το σχολείο έχει δύο πόρτες. Τα μικρότερα παιδιά βγαίνουν από αυτή που έπεσε.

Τι απαντά ο Δήμος Κηφισιάς

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς, για την πόρτα του σχολείου που καταπλάκωσε τα παιδιά, «προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, δίχως να υφίστανται εμφανείς πληγές ή κάποιο τραύμα και θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Σταρόβας: «Η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται – Τον καταλαβαίνουμε πιο εύκολα» λέει η σύντροφός του (Video)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την πτώση καδρονιών από οικοδομή στην Τσιμισκή

Άγιο Όρος: Θρίλερ με την εξαφάνιση επισκέπτη – Αγνοείται από τις 13 Μαΐου (photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:03