search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:27
MENU CLOSE

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Μήνυση εναντίον της στο Διεθνές Δικαστήριο για συνέργεια σε εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

27.05.2024 13:06
ursula_von_der_leyen_new

Μήνυση κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθεσε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης.

Συγκεκριμένα, η μήνυση σε βάρος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά σε συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι η άνευ όρων υποστήριξη της φον ντερ Λάιεν στο Ισραήλ (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και πολιτική) επέτρεψε να διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα», επισημαίνει ο νομικός, που ηγείται της πρωτοβουλίας, Αλφρέντ ντε Ζαγιά.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, «είχε αποτελεσματικό ρόλο στην πρόσβαση στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ισραηλινό στρατό».

«Η φον ντερ Λάιεν δεν επέβαλε οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις στο Ισραήλ και έκανε πολλές δηλώσεις που περιλάμβαναν πληροφορίες για την παροχή διπλωματικής υποστήριξης στο Ισραήλ», προσθέσει.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1980.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Επιμένουν οι Τόρις για την υποχρεωτική θητεία, «θα βγάλει τους νέους από τη φούσκα τους»

Singapore Airlines: Δεν θα σερβίρει γεύματα στους επιβάτες όταν η επιγραφή «προσδεθείτε» είναι αναμμένη

«Μετωπική» Ισραήλ και Ισπανίας για την αναγνώριση της Παλαιστίνης – Το Ισραήλ «μπλοκάρει» το ισπανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:27