ΔΕΥΤΕΡΑ 25.08.2025 16:51
MENU CLOSE

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα ξεκινάει νέο πρόγραμμα κατάρτισης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων

10.07.2024 10:38

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη «Συντήρηση και Επισκευή Κλιματιστικών», συνολικής διάρκειας 350 ωρών, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ιωαννίνων (ΚΔΒΜ) της ΔΥΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να συνδέουν τα κλιματιστικά μηχανήματα, τα εξαρτήματα και τους απαραίτητους αυτοματισμούς σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εργασίες ορθής εγκατάστασης, να μελετούν τα σχέδια εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων, να ελέγχουν και να συντηρούν τις σύγχρονες μονάδες κλιματισμού, να διαχειρίζονται τις βλάβεςπου προκύπτουν στις εγκαταστάσεις κλιματισμού σε οικιακόκαι βιομηχανικό επίπεδο, να συνοψίζουν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, να καλλιεργούν κλίμα συνεργασίας και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα. 

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ: www.dypa.gov.gr

Διαβάστε επίσης:

Στήνουν δόκανα για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ ΙΧ και αυτοκίνητα σε ακινησία… που κυκλοφορούν

Το χρονικό της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την Attica Bank – Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

Η πικρή αλήθεια για τον καφέ: Τι θα αποδώσει η μεγάλη ληστεία με την αύξηση του ΦΠΑ και γιατί μαίνεται η πολιτική κόντρα 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.08.2025 16:50
Exit mobile version