ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 09:14
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα πλήγματα με πυραύλους σε εμπορικό πλοίο

02.09.2024 09:24

Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από δυο βλήματα άγνωστου τύπου στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, που υπάγεται στο βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Ερυθρά Θάλασσα και ο Κόλπος του Άντεν έχουν μετατραπεί από τον Νοέμβριο του 2023 σε θέατρο αλλεπάλληλων επιθέσεων των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι, που λένε πως τις εξαπολύουν σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου.

Τον Μάρτιο το πλοίο Rubymar, υπό σημαία Μπελίζ, που χτυπήθηκε από τους Χούθι, βυθίστηκε μαζί με το φορτίο του — 21.000 τόνους λιπάσματος. Αρκετοί ναυτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά στις επιθέσεις με πυραύλους και drones, που πλέον έχουν μετατραπεί σε μείζον πρόβλημα για τη ναυσιπλοΐα στα ύδατα γύρω από την Υεμένη, θαλάσσια περιοχή ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο.

Διαβάστε επίσης

Νότια Αφρική: Πέντε νεκροί σε δυστύχημα – Ανατράπηκε λεωφορείο

Ισραήλ: Λαϊκή οργή για τον Νετανιάχου μετά τη δολοφονία των έξι ομήρων από τη Χαμάς (Video)

Ουκρανικός στρατός: Σε εξέλιξη σφοδρή ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 09:14
Exit mobile version