ΠΕΜΠΤΗ 09.10.2025 00:51
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για την πρώτη Μονάδα Μελανώματος: «Το μηχάνημα για τον ακριβή εντοπισμού του καρκίνου συγκαταλέγεται στα τρία καλύτερα της ΕΕ»

06.09.2024 17:05

Μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στην Ε.Ε διαθέτει η πρώτη και μοναδική Μονάδα Μελανώματος και Δερματικών Καρκίνων στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, στη Βόρεια Ελλάδα που εγκαινιάστηκε χθες από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Εγκαινιάζοντας το Ειδικό Κέντρο Μελανώματος ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε «Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι φτιάξαμε αυτό το κέντρο. Ήταν από τις πρώτες μου προτεραιότητες. Είπα, πρέπει να γίνει γρήγορα. Το μελάνωμα δυστυχώς είναι μία ασθένεια που έχει μεγάλη εξάπλωση. Αυτό είναι το κακό. Το καλό είναι ότι η επιστήμη κάνει πολύ μεγάλες προόδους στη θεραπεία του μελανώματος. Συγκλονιστικές προόδους τολμώ να πω τα τελευταία χρόνια και είναι κρίμα η Βόρεια Ελλάδα να μην είχε ένα εξειδικευμένο κέντρο. Τώρα λοιπόν, σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπρος στην παροχή πραγματικής ιατρικής φροντίδας στους συμπατριώτες μας στη Βόρεια Ελλάδα».

Η Μονάδα Μελανώματος και Δερματικών Καρκίνων έχει εξοπλιστεί με τα πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. «Το μηχάνημα για τον ακριβή εντοπισμού του καρκίνου, συγκαταλέγεται στα τρία καλύτερα σε όλη την ΕΕ. Ενω η διεπιστημονική ομάδα της θα σώσει πολλές μα πολλές ζωές» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης συγχαίροντας τον διευθυντή της, Δρ Αιμίλιο Λάλλα, καθηγητή Δερματολογίας και κατέληξε λέγοντας με νόημα ότι: «Η μονάδα αυτή αποτελεί απόδειξη πως το ΕΣΥ δεν καταρρέει».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη με συνδικαλιστές: «Μόνο 4 συμμετείχαν στη σημερινή στάση εργασίας στο Παπανικολάου»

ΠΟΕΔΗΝ – Μιχάλης Γιαννάκος: «Με ψίχουλα δεν μπορείς να προσελκύσεις γιατρούς και νοσηλευτές στο ΕΣΥ» – Λίστα με τις μηνιαίες αποδοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι σε θέσεις μάχης – Ξεκινά το Σάββατο η 2ήμερη συνεδρίαση «αναμέτρηση» της Κεντρικής Επιτροπής

ΠΕΜΠΤΗ 09.10.2025 00:51
Exit mobile version