search
ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 08:31
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» Παππά σε εκλογές και αλλαγή ονόματος – «Πρόεδρε όταν υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει»

07.09.2024 18:31
pappas_syriza

Τη διαφωνία του με την προσφυγή σε κάλπες κατέθεσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή στο πλαίσιο των τοποθετήσεων εν όψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής.

Επίσης, επιχειρώντας να τηρήσει ισορροπίες είπε ότι δεν βλέπει «υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων» υπογραμμίζοντας προς τον Στέφανο Κασσελάκη που άφησε σχετικούς υπαινιγμούς ότι «όπου υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει». Ο ίδιος, τάχθηκε κατά της αλλαγής του ονόματος.

Σημεία από την τοποθέτησή του:

1. Μετά τις ευρωεκλογές δείξαμε αντανακλαστικά ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας. Την προσδοκία του κόμματός μας να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Οι καλές ώρες τελείωσαν εκεί. Και ευθύνες έχουμε όλοι.

2. Θα είμαι ευθύς για όλους:

-Πρόεδρε, όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει. Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου.

-Οι αποφάσεις μας δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο. Ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν.

Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων. Στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα. Δεν μπορούν, επίσης, να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες.

3. Να μην αλλάξει το όνομα του κόμματος.

4. Απέναντι στα σενάρια των διασπάσεων, να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

5. Το κείμενο της πρότασης μομφής καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη.

6. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί δεν βλέπω εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Δεν καταγράφεται πουθενά.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα με ευθύνη Κασσελάκη

Δούκας: «Ρεσιτάλ υποκρισίας» – Θυμήθηκαν 70 μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου άρθρο του καταστατικού για το ασυμβίβαστο

Πολάκης: Κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Έπεσα έξω, δεν κάνει ο Κασσελάκης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 08:27