search
ΔΕΥΤΕΡΑ 28.07.2025 20:26
MENU CLOSE

Στίβι Νικς:«Δεν ψήφισα ποτέ μέχρι τα 70 μου» – «Μετανιώνω για αυτό και δεν έχω μετανιώσει για πολλά»

31.10.2024 18:03
Stevie Nicks

Σε μια νέα συνέντευξη στο MSNBC, η 76χρονη Στίβι Νικς των θρυλικών Fleetwood Mac αποκάλυψε ότι δεν ψήφισε σε εκλογές στις ΗΠΑ μέχρι πριν από περίπου έξι χρόνια και εύχεται να είχε εμπλακεί στην πολιτική νωρίτερα.

«Ποτέ δεν ψήφισα μέχρι τα 70 μου, αλλά το μετανιώνω», είπε η Νικς. «Το έχω πει σε όλους αυτό στη σκηνή τα τελευταία δύο χρόνια. Το μετανιώνω και δεν έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα».

Κοιτάζοντας πίσω, θυμήθηκε ότι είχε «τόσους πολλούς λόγους» για να μην ψηφίσει. «Μπορείς να πεις, “Ω, δεν είχα χρόνο. Ήμουν αυτό και εκείνο”», πρόσθεσε η ερμηνεύτρια.

Αυτή τη φορά, η Νικς- η οποία υποστήριξε την Κάμαλα Χάρις για πρόεδρο σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Rolling Stone – όχι μόνο συμμετέχει στις εκλογές αλλά είναι ιδιαίτερα παθιασμένη με ένα θέμα, καθώς είπε στο MSNBC, «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επαναφέρουμε το δικαίωμα στις αμβλώσεις».

Πιστεύει επίσης ότι οι μουσικοί έχουν έναν μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετέχουν. «Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και του ’60 και στη δεκαετία του ’70, όλοι έγραφαν τραγούδια διαμαρτυρίας. Ο Bob Dylan, η Joan Baez, η Joni Mitchell, ο Stephen Stills – ήταν πολλά», είπε. «Θα έλεγα σε όλους τους μουσικούς ποιητές μου που γράφουν τραγούδια να γράψουν μερικά τραγούδια για αυτό που συμβαίνει, όπως έκανα εγώ».

Τον Σεπτέμβριο, ο Νικς κυκλοφόρησε ένα νέο σινγκλ με τίτλο “The Lighthouse” εμπνευσμένο από τον αγώνα για τα δικαιώματα αναπαραγωγής. «Θα σου πάρουν την ψυχή, θα σου πάρουν τη δύναμη / Εκτός κι αν σηκωθείς και την πάρεις πίσω / Προσπάθησε να δεις το μέλλον και θα τρελαθείς», τραγουδάει. «Γλιστράει μέσα από τα δάχτυλά σου, δεν έχεις αυτό που είχες / Δεν έχεις πολύ χρόνο να το πάρεις πίσω».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο MSNBC μίλησε για το νόημα του τραγουδιού. «Όποιος κερδίσει [τις εκλογές], ο φάρος πρέπει να συνεχίσει να φωτίζει και επίσης να εμποδίσει αυτά τα πλοία να συντριβούν στους βράχους», είπε η νικήτρια του Grammy. «Αυτή είναι η ιδέα μου ότι ο φάρος είναι προστάτης, προστατεύοντας όλα εκείνα τα σκάφη και τα πλοία που έρχονται».

Λίγο αφότου η Τέιλορ Σουίφτ υποστήριξε την Χάρις τον Σεπτέμβριο, η Νικς έκανε μια έκκληση για δράση σχετικά με τις εκλογές στο Instagram. «Όπως είπε τόσο εύγλωττα η φίλη μου @taylorswift, τώρα είναι η ώρα να ερευνήσετε και να επιλέξετε τον υποψήφιο που μιλά για εσάς και τις πεποιθήσεις σας», είπε τότε.

Πρόσθεσε, «Μόνο 54 ημέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί για να ψηφίσετε! Η ψήφος σας σε αυτές τις εκλογές μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχετε κάνει ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τομ Γιορκ των Radiohead αποχωρεί από τη σκηνή μετά από καυγά με φιλοπαλαιστίνιο θεατή (Video)

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: Θυμάται τις καλύτερες μεταμφιέσεις της για το Halloween (Photos)

Βάσω Καζαντζίδη για Χρήστο Μάστορα: «Είναι καταπληκτικός αλλά μην ψάχνετε να βρείτε τον Στέλιο, αυτό δεν πρόκειται να γίνει» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28.07.2025 20:26