Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το μεγαλύτερο κοράλλι που έχει καταγραφεί ποτέ βρήκαν επιστήμονες στον νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.
Το μέγα – κοράλλι – το οποίο αποτελεί μια συλλογή από πολλά συνδεδεμένα, μικροσκοπικά πλάσματα που μαζί σχηματίζουν έναν οργανισμό και όχι έναν ύφαλο – θα μπορούσε να είναι ηλικίας άνω των 300 ετών.
Είναι μεγαλύτερο από μια γαλάζια φάλαινα, λέει η ομάδα.
Βρέθηκε από έναν εικονολήπτη που εργαζόταν σε ένα πλοίο του National Geographic που επισκέπτεται απομακρυσμένα μέρη του Ειρηνικού για να δει πώς έχουν επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.
«Πήγα για κατάδυση σε ένα μέρος όπου ο χάρτης έλεγε ότι υπήρχε ένα ναυάγιο και τότε είδα κάτι», είπε ο Manu San Felix. Μαζί με τον γιο του Inigo βούτηξαν πιο κάτω για να το επιθεωρήσουν.
Βλέποντας το κοράλλι, το οποίο βρίσκεται στα νησιά Σολομώντα, ήταν σαν να έβλεπε έναν «καθεδρικό ναό κάτω από το νερό», είπε.
«Είναι πολύ συγκινητικό. Ένιωσα αυτόν τον τεράστιο σεβασμό για κάτι που έμεινε σε ένα μέρος και επιβίωσε για εκατοντάδες χρόνια», είπε.
«Σκέφτηκα, ‘Ουάου, αυτό ήταν εδώ όταν ζούσε ο Ναπολέων», πρόσθεσε.
Οι επιστήμονες της αποστολής μέτρησαν τα κοράλλι χρησιμοποιώντας ένα είδος μετροταινίας κάτω από το νερό. Έχει πλάτος 34 μέτρα, μήκος 32 μέτρα και ύψος 5,5 μέτρα.
Διαβάστε επίσης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.