ΠΕΜΠΤΗ 06.11.2025 19:10
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

18.11.2024 19:13

O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Volker Türk. Συζήτησαν για τη σημασία που έχει η προστασία των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε μια παγκόσμια οικονομία όπου οι ανισότητες και η φτώχεια εντείνονται.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τη στάση του ΟΗΕ στην Παλαιστίνη υπέρ της άμεσης κατάπαυσης πυρός με επιστροφή των ομήρων.

Χαιρέτισε επίσης την σταθερή στάση του Ύπατου Αρμοστή απέναντι στην ρητορική μίσους κατά των ξένων και υπέρ μιας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής που να βασίζεται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών.

Τέλος, ενημέρωσε τον Ύπατο Αρμοστή για την κατάσταση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα για την υπόθεση των υποκλοπών και του ναυαγίου της Πύλου.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για διαγραφή Σαμαρά: Δεν τον ακολουθεί κανένας γαλάζιος βουλευτής

LIVE η παρέμβαση Μητσοτάκη στο GenAI Summit για την τεχνητή νοημοσύνη

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΠΕΜΠΤΗ 06.11.2025 19:03
Exit mobile version