Λευκός Οίκος: Μακρινό το ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Γάζα - Νέα επίθεση των Χούθι στο Ισραήλ
Οι ΗΠΑ «εργάζονται ενεργά» για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, όμως «δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε σήμερα ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα πως αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.
Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον ενός «ζωτικής σημασίας στόχου» στο κεντρικό Ισραήλ, χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό πύραυλο, είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης Γιαχία Σαρέα.
Η οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις της εωσότου «η ισραηλινή επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας τερματιστεί και η πολιορκία αρθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, προτού αυτό περάσει στην ισραηλινή επικράτεια.
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς έτρεχαν για καταφύγιο την ώρα που ήχησαν οι σειρήνες για τον εισερχόμενο πύραυλο, ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, Magen David Adom, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Volkswagen από αύριο εν όψει χιλιάδων απολύσεων
Χαμάς: «Ανοιχτή να συζητήσει προτάσεις για κατάπαυση πυρός», λένε αραβικά μέσα
Συρία: «Θα νικήσουμε τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Άσαντ