search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.10.2025 09:02
MENU CLOSE

Κουραμπιέδες «ζεστοί» και αρωματικοί με καρύδια και κανέλα

14.12.2024 06:35
koyrampiedes-syntagi-new

Οι κουραμπιέδες με καρύδια και κανέλα είναι μια διαφορετική, πιο χειμωνιάτικη, αλλά ταυτόχρονα «ζεστή» και αρωματική συνταγή, αφού περιέχει τα μπαχαρικά της εποχής.

Ένα γλύκισμα συνδεδεμένο με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που χαρακτηρίζεται ως το γλυκό της χαράς (σαν κέρασμα σε γάμους, βαφτίσεις και αρραβώνες) αλλά που παράλληλα μπορείτε να γευτείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τον καφέ, το γάλα, ή το τσάι σας!

Υλικά για τη Συνταγή

225 γραμμάρια  (16 κουταλιές της σούπας ) ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

1 κρόκο αυγού

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας μπράντυ

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι, γ.ο.χ., πρώτα κοσκινισμένα και έπειτα μετρημένα μαζί με

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,

½ φλιτζάνι καρύδια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα (ή αμύγδαλα)

Μερικά μοσχοκάρφια

Επιπλέον αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα, μαζί με λίγη κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

1.Αρχικά αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα χτυπήστε το με το μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.

2.Βάλτε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ, μέχρι να κρεμώσει. Προσθέστε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια και το μπράντυ και ενσωματώστε τα κι αυτά. Βάλτε και τα σπασμένα καρύδια ή αμύγδαλα που έχουν κρυώσει καλά και ανακατέψτε.

3.Ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε απαλά, χωρίς να το παρακάνετε, μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Μπορείτε να παγώσετε το μίγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες, αν επιθυμείτε.

4.Σχηματίστε με τα χέρια σας στρογγυλούς κουραμπιέδες και απλώστε τους σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Καρφώστε με ένα μοσχοκάρφι τον κάθε κουραμπιέ στο κέντρο του.

5.Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

6.Όπως είναι χλιαροί από το φούρνο βουτήξτε τους και ρολάρετέ τους στην αχνοζάχαρη και την κανέλα και τοποθετήστε τους σε πιατέλα. Διατηρούνται για καιρό σε αεροστεγές δοχείο.

Διαβάστε επίσης:

Σούπα με κεφτεδάκια και κριθαράκι, της παρηγοριάς και της νοσταλγίας

Γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με αμμωνία, λευκό πιπέρι και γλάσο ζάχαρης

Χοιρινά ρολάκια με μπέικον, γεμιστά με τυρί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.10.2025 08:54