search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 02:18
MENU CLOSE

Μαρία Καρυστιανού: Οργανωμένη απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών

16.12.2024 14:11
karistianou_1403_1920-1080_new

Στις καταγγελίες της για οργανωμένη απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών επέμεινε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας. 

Παρεμβαίνοντας με την ιδιότητα της προέδρου του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023», μέσω webex, στη συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των σιδηροδρόμων μίλησε για «πρωτοφανείς διαδικασίες συγκάλυψης από την κυβέρνηση, η οποία ευθύνεται για το έγκλημα».

Η κ. Καρυστιανού ανέφερε ότι «το έγκλημα συνδέεται με παραβιάσεις των κανόνων ασφάλειας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης και μεταφορά παράνομου φορτίου». Στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στο βίαιο, όπως είπε, κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος και σε νομοθετικές παρεμβάσεις για να μην καλύπτεται το θέμα από τα ΜΜΕ. Υποστήριξε ακόμη ότι ασκούνται πιέσεις από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης στον ανακριτή να ολοκληρώσει την ανάκριση, ενώ –όπως είπε- «στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται σε κομβικές θέσεις στην Ευρώπη, όπως η κ. Βόζεμπεργκ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας». 

Παράλληλα, σχολίασε όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «παραδίδονται στην ανασφάλεια νέοι πολίτες». Σύμφωνα με την κ. Καρυστιανού υπάρχει «βαριά περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή» κι ως εκ τούτου «δεν νομιμοποιούμε καμία νομοθετική πρωτοβουλία χωρίς να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας του πρωθυπουργού και υπουργών για να αποδοθούν οι ευθύνες».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Φούντας: Ζητούν από τον γιο του τα χρήματα της κηδείας, 14 χρόνια μετά τον θάνατό του (Video)

ΓΕΕΘΑ: Ποια στρατόπεδα κλείνουν και ποιες μονάδες συγχωνεύονται μέχρι το τέλος του 2024

Μυτιλήνη: 46χρονος στρατιωτικός εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του – Τον βρήκε η γυναίκα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 02:15