Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίτσας του Παλαιού Φαλήρου προκείμενου να αποχαιρετήσει τον Κώστα Χαρδαβέλλα, που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 79 ετών.
Η σορός του δημοσιογράφου έφτασε στην εκκλησία λίγο πριν τις 12:00, όπως ήταν προγραμματισμένο ενώ η κηδεία ξεκίνησε στις 13.30.
Στο πλευρό του μέχρι τέλους η οικογένειά του. Η επί 30 χρόνια σύζυγός του, Μαρία Παναγοπούλου και ο γιος τους Κωνσταντίνος, φανερά καταβεβλημένοι και φορτισμένοι συναισθηματικά δέχτηκαν τα συλλυπητήρια του κόσμου.
«Ο πατέρας μου δεν θα ήθελε να είναι σήμερα ημέρα στενοχώριας και δακρύων», δήλωσε στις κάμερες ο γιος του.
«Σήμερα θα ήθελε περισσότερο να είναι μια ημέρα που και οι δικοί του άνθρωποι και όσοι τον παρακολουθούσαν από μακριά να τον αποχαιρετήσουν με αγάπη» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Επειδή έχω μεγαλώσει σε αυτό το χώρο, θα εκτιμούσε πολύ τον τρόπο που έχετε καλύψει το γεγονός γιατί είναι με σεβασμό και αγάπη».
Και κατέληξε: «Ξέρω ότι είναι εκεί πάνω και μας βλέπει».
Συντετριμμένοι έφτασαν στην εκκλησία ο Γιώργος Λιάνης και ο Γιάννης Δημαράς που μαζί με τον εκλιπόντα παρουσίαζαν τη θρυλική εκπομπή Ρεπόρτερς.
«Αν είμαστε όλοι ρεπόρτερ, ο Κώστας ήταν είναι ένας μεγάλος αληθινός ρεπόρτερ, ελεύθερος. Και το να είσαι ελεύθερος στη δημοσιογραφία σημαίνει ότι τραβάς πολλά. Έκανε μεγάλη καριέρα και μόνος του αλλά εγώ θα πω τότε που ήμασταν οι τρεις μας, τρία παλιόπαιδα και τολμήσαμε σε ένα καμαράκι στα ΝΕΑ να αλλάξουμε την Ελλάδα, να τη βοηθήσουμε γιατί η Ελλάδα τη δεκαετία του ’80 ήταν πολύ συντηρητική. Ανοίξαμε πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία. Δεν τολμούσαν να μιλήσουν για αμβλώσεις, για ομοφυλόφιλους, για τίποτα. Το κάναμε οι τρεις μας. Στους πολέμους που πήγαιναν Τεχεράνη, Βηρυτό, Τελ Αβίβ, έγραψαν ιστορία», δήλωσε ο Γιώργος Λιάνης.
Έπειτα, ο Γιώργος Λιάνης ανέφερε στους δημοσιογράφους πως «το τελευταίο γραπτό σημείωμα του Κώστα από την εντατική ήταν προς τον γιο του. Του ανέφερε: «Κωνσταντίνε παιδί μου, από εδώ και πέρα δεν θα είσαι μόνος σου. Θα είμαι πάντα μέσα σου και θα πηγαίνουμε μαζί».
«Είναι μία μέρα πολύ δύσκολη, δεν μπορούν με μία δήλωση να καλυφθούν 50 χρόνια κοινής πορείας, αγάπης, προσπαθειών. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Κώστα και τον Γιώργο ήταν να υπηρετήσουμε τη δημοσιογραφία με τις γραπτές και άγραφες εκείνες επιταγές και εντολές που αυτό το θείο επάγγελμα, λειτούργημα όπως το λέμε δεν είναι παρά μόνο μία ασπίδα του ελληνικού λαού απέναντι στην αλήθεια στην ιστορία, στη δημοκρατία και στην πατρίδα», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Δημαράς.
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας ήταν παράλληλα γνωστός για τα «κιτρινόμαυρα αισθήματα» του και ανάμεσα στα στεφάνια ξεχωρίζουν αυτό της ΑΕΚ αλλά και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Μάριου Ηλιόπουλου.
Στεφάνι έστειλε μεταξύ άλλων η ΕΣΕΗΑ αλλά και η Αγγελική Νικολούλη.
Η ταφή του δημοσιογράφου θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.
«Ο Κώστας ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, σχεδόν ένα χρόνο. Η ταλαιπωρία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2024 και κάθε μήνα υπήρχε διάγνωση κι ενός νέου προβλήματος. Αρχικά παρέλυσε η φωνητική του χορδή, που του στοίχισε πάρα πολύ, γιατί έχασε τη φωνή του. Αυτό ήταν που του στέρησε ένα μεγάλο μέρος της δύναμής του», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες η σύζυγός του Μαρία Παναγοπούλου και πρόσθεσε:
«Μετά διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα, καινούργιο καρκίνο, άσχετο με τον παλιό. Και είπε πάμε πάλι να τον νικήσουμε και τον νίκησε. Έκανε όλες τις σκληρές θεραπείες και τον νίκησε. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε μια δυσλειτουργία της καρδιάς, κάναμε όλες τις εξετάσεις, αλλά δεν κατάφεραν οι γιατροί να βρουν από τι ήταν. Έπαιρνε φάρμακα για να το αντιμετωπίσει και κάπου εκεί εμφανίστηκε πρόβλημα και στο αναπνευστικό του. Και αυτό άγνωστης προέλευσης, οπότε δεν υπήρχε θεραπεία.
Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε κι ένα τεράστιο πρόβλημα κατάποσης, γιατί η παραλυμένη φωνητική χορδή εμπόδισε την κατάποση. Είχε χάσει πολύ βάρος και ήθελε να πάρει δυνάμεις. Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος, δεν το έβαζε με τίποτα κάτω, ωστόσο, κάποια στιγμή το σώμα του άρχισε να τον προδίδει. Αυτό που δεν τον πρόδωσε ποτέ ήταν το μυαλό του. Μέχρι την τελευταία του ανάσα είχε απίστευτη διαύγεια».
«Πριν μία εβδομάδα έκανε εισρόφηση, η οποία του δημιούργησε πνευμονία. Δεν ήθελε με τίποτα να πάει στο νοσοκομείο, είχε μεγάλη άρνηση. Πήγαμε, μπήκε πέντε μέρες στην εντατική, είχε μάσκα οξυγόνου 24 ώρες το 24ωρο και μας έγραφε σημειώματα. Κάποια στιγμή έγραψε κάτι στο παιδί, μου είπε να φύγω γιατί νυστάζει, έφυγα και λίγες ώρες αργότερα με πήραν και μου είπαν ότι τον διασωληνώσανε. Μία μερά έφυγε και ησύχασε, ξεκουράστηκε, ηρέμησε. Είχε καταρρεύσει το αναπνευστικό του σύστημα, αλλά το μυαλό του άντεχε, δεν τον εγκατέλειψε ποτέ».
«Η παρηγοριά είναι ότι είχαμε το χρόνο να τα πούμε όλα. Είπαμε ο ένας στον άλλον τα πάντα, είπαμε με το παιδί μας τα πάντα» κατέληξε.
Διαβάστε επίσης:
Θερμαϊκός: Άι Βασίληδες κωπηλατούν με σανίδες Sup
Νέα τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Ρόδου – Τουλάχιστον 8 νεκροί, διασώθηκαν 18 άτομα (video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.