search
ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 05:30
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Πολλοί Βορειοκορεάτες αιχμάλωτοι πολέμου υπέκυψαν στα τραύματά τους, η Ρωσία τους οδηγεί ως πρόβατα επί σφαγή

27.12.2024 23:48
zelensky

Πολλοί Βορειοκορεάτες αιχμάλωτοι πολέμου άφησαν σήμερα την τελευταία τους πνοή στην Ουκρανία, καθώς υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο αποψινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Υποστήριξε μάλιστα ότι η Μόσχα οδηγεί Βορειοκορεάτες στρατιώτες στα πεδία των μαχών ως πρόβατα επί σφαγή, αφού οι ρωσικές δυνάμεις δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστη υποστήριξη.

«Πολλοί Βορειοκορεάτες στρατιώτες πέθαναν σήμερα. Οι στρατιώτες μας είχαν καταφέρει να τους αιχμαλωτίσουν. Αλλά ήταν πολύ βαριά τραυματισμένοι και δεν ήταν δυνατό να σωθούν», είπε ο Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να σκοτώνονται Βορειοκορεάτες σε αυτόν πόλεμο» στην Ευρώπη. «Υφίστανται μεγάλες απώλειες. Μεγάλες. Και βλέπουμε ότι ο ρωσικός στρατός και οι Βορειοκορεάτες αξιωματικοί δεν ενδιαφέρονται για την επιβίωσή τους», συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κέρμπι, είχε δηλώσει πως «περισσότεροι από χίλιοι» Bορειοκορεάτες στρατιώτες, που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία για να πολεμήσουν κατά των ουκρανικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ την τελευταία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σκληρό βίντεο με ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου κρατουμένου από σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Έρευνα από τις αρχές

Υεμένη: Νέα αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα – Βρετανούς και ΗΠΑ κατηγορούν οι Χούθι

Θύελλα στα τουρκικά social με τη μπλούζα του Στιβ Μπάνον: Η…«Λευτεριά στην Κωνσταντινούπολη» και η οργή στην Τουρκία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 05:22