search
ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 21:47
MENU CLOSE

Γάζα: Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό οι Ισραηλινές όμηροι από τη Χαμάς (Video)

25.01.2025 11:23
GAZA

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απελευθέρωσης των τεσσάρων γυναικών στρατιωτών από τη Χαμάς, μετά από 477 ημέρες αιχμαλωσίας.

Οι τέσσερις Ισραηλινές γυναίκες όμηροι παραδόθηκαν στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό το Σάββατο (25/1) στη Γάζα, παρουσία μελών της Χαμάς και πλήθους Παλαστινίων.

Οι τέσσερις γυναίκες ανέβηκαν σε μια σκηνή που είχε στήσει η Χαμάς σε μια πλατεία στην πόλη της Γάζας πριν από την απελευθέρωσή τους.

Και οι τέσσερις ήταν ντυμένες με στρατιωτικές στολές και κρατούσαν «σακούλες δώρων» που τους έδωσε η Χαμάς.

Από τη σκηνή μεταφέρθηκαν κατευθείαν στα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού.

Την απελευθέρωση επιβεβαίωσε και ο Ισραηλινός στρατός.

Στην Πλατεία Ομήρων στο Ισραήλ ο κόσμος που παρακολούθησε ζωντανά την παράδοση ξέσπασε σε ζητωκραυγές.

Μερικοί άνθρωποι έβαλαν τα κλάματα και πολλοί κρατούσαν φωτογραφίες των ομήρων που απελευθερώθηκαν.

«Είναι καταπληκτικό. Είναι καταπληκτικές. Τις είδατε να στέκονται και να χαμογελούν;», είπε μια γυναίκα που βρισκόταν στο πλήθος.

«Απλά ενθουσιασμός», τόνισε μια άλλη όταν τη ρώτησαν πώς αισθάνεται.

Διαβάστε επίσης:

Μετά από έκδοση βίζας τα ταξίδια στη Βρετανία: Τι ισχύει για τους Έλληνες ταξιδιώτες – Όλη η διαδικασία (Photos)

Οι ΗΠΑ παγώνουν όλη τη βοήθειά τους στο εξωτερικό – Ποιες χώρες εξαιρούνται, τι θα γίνει με την Ουκρανία

«Έτοιμος» ο Πούτιν να συνομιλήσει με τον Τραμπ, λέει το Κρεμλίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 21:44