ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 14:02
MENU CLOSE

Μεξικό: Καραβάνι με χίλιους μετανάστες προσπαθεί να περάσει στις ΗΠΑ

26.01.2025 22:51

Ένα καραβάνι χιλίων και πλέον επίδοξων μεταναστών από τη Λατινική Αμερική αναχώρησε σήμερα από το νότιο Μεξικό με προορισμό τα σύνορα με τις ΗΠΑ, παρά τον «ολοκληρωτικό πόλεμο» στην παράτυπη μετανάστευση που κήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Αποφασίσαμε να πάμε προς τα σύνορα και εκεί να μας δώσουν μια απάντηση. Ελπίζουμε να μπούμε στις ΗΠΑ», είπε ο Ανίμπαλ Χοσέ Αρβέλο, 37 ετών, από τη Βενεζουέλα.

Ο 25χρονος συμπατριώτης του Ομάρ Άβιλα ζούσε στην Ταπατσούλα, μια πόλη στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, στην Πολιτεία Τσιάπας. Αλλά αποφάσισε να φύγει γιατί εκεί «δεν υπάρχουν δουλειές». Η σύζυγός του βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, είχε φύγει πριν από εκείνον με τα δύο τους παιδιά. Έφτασε όμως στο Σικάγο μόνο με τον γιο τους, γιατί η κόρη τους παρασύρθηκε από το ρεύμα ενός ποταμού στη ζούγκλα, στα σύνορα μεταξύ της Κολομβίας και του Παναμά.

Ο Χεράρδο Υέπες, επίσης Βενεζουελάνος, 37 ετών, είπε ότι θα δοκιμάσει την τύχη του στην Πόλη του Μεξικού, αλλά να αποκλείει και να επιστρέψει στη χώρα του.

Αυτήν την εβδομάδα οι ΗΠΑ άρχισαν τις απελάσεις εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών με στρατιωτικά αεροσκάφη και ο Λευκός Οίκος λέει ότι ξεκίνησε «τη μεγαλύτερη επιχείρηση μαζικών απελάσεων στην ιστορία».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ απείλησε με δασμούς την Κολομβία επειδή αρνήθηκε να παραλάβει μετανάστες – Θα επαναπατριστούν με το προεδρικό αεροσκάφος

Εγκληματική ενέργεια από το Ισραήλ στον Λίβανο: Τουλάχιστον 22 νεκροί και 124 τραυματίες από πυρά εναντίον αμάχων 

O Λουκασένκο επανεκλέγεται πρόεδρος με ποσοστό… Πούτιν και απειλεί τη δύση με πυραύλους Oreshnik

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 14:00
Exit mobile version