ΕΡΤ: Σε πλήρη εξέλιξη τα γυρίσματα της «Μεγάλης Χίμαιρας» για το ERTFLIX - Τα σημεία της Αθήνας που «πρωταγωνιστούν»
Σε ό,τι έχει διατηρηθεί ανέγγιχτο από την Αθήνα των αρχών του περασμένου αιώνα ή έχει αναδειχθεί με προσεκτικές παρεμβάσεις ώστε να θυμίζει πως ήταν η πρωτεύουσα κάποτε, πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του σπουδαίου μυθιστορήματος «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μίτια Καραγάτση, για την κρατικής ραδιοτηλεόραση ώστε τα επεισόδια της όταν είναι έτοιμα να ανέβουν στην χωρίς συνδρομή πλατφόρμα οπτικοακουστικού περιεχομένου διαρκούς ροής, ERTFLIX.
Γυρίσματα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, πιο συγκεκριμένα μπροστά από την Αθηναϊκή Τριλογία, δηλαδή το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα που αναδιαμορφώνεται από το κεντρικό κτίριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών και το Βαλλιάνειο Μέγαρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στην οδό Πανεπιστημίου.
Ο Νικόλας Παπαγιάννης, ο Γράντος της καθημερινής σειράς «Η Παραλία» της ΕΡΤ1, ντύθηκε αξιωματικός του ελληνικού εμπορικού ναυτικού και θα συμμετέχει επίσης στη σειρά της ΕΡΤ «Η Μεγάλη Χίμαιρα», σε επιμέλεια σεναρίου Παναγιώτη Ιωσηφέλη και σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη.
Για τις ανάγκες σκηνών σαλπάρισαν με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου ο οποίος κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς στην πλοκή ρόλους. Στη νέα σειρά επίσης κεντρικό ρόλο έχει και ο Δημήτρης Κίτσος με την Fotini Peluso να ενσαρκώνει την ηρωίδα-αρχή πάντων της ιστορίας, στο επικών διαστάσεων μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.
Διαβάστε επίσης:
H Finos Film γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας με ατάκες που άφησαν εποχή (Video)
Κώστας Τσουρός: To σαρδάμ με τη ρεπόρτερ Κωνσταντίνα …Σπυροπούλου (Video)