search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 03:01
MENU CLOSE

Κοινή συνέντευξη Τραμπ-Μασκ: «Δεν θα μας χωρίσουν», λέει ο Αμερικάνος πρόεδρος

15.02.2025 20:47
musk-trump-new

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη σχέση του με τον Έλον Μασκ σε κοινή τους συνέντευξη.

«Ο Έλον με πήρε τηλέφωνο. Μου είπε, “ξέρεις, προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ μας”. Του απάντησα “εντελώς”», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με βάση ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης που παραχώρησε μαζί με τον Μασκ στον υπερσυντηρητικό τηλεοπτικό σχολιαστή Σον Χάνιτι στο Fox News. Ολόκληρη η συνέντευξη των δύο δισεκατομμυριούχων θα μεταδοθεί την Τρίτη.

«Λένε: “Εκτακτη είδηση”: Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέδωσε τον έλεγχο της προεδρίας στον Έλον Μασκ. Ο πρόεδρος Μασκ θα παραστεί σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα στις 20:00, τοπική ώρα», ανέφερε χλευάζοντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Μασκ δίπλα του να γελά.

Ο Μασκ – αφεντικό των X, Tesla και SpaceX – κι η ομάδα του, που ο πρόεδρος Τραμπ βάφτισε «υπουργείο» κυβερνητικής αποτελεσματικότητας (DOGE), αν και δεν είναι παρά συμβουλευτική επιτροπή, έχουν αναλάβει να περικόψουν δραστικά δημόσιες δαπάνες, ιδίως μειώνοντας κατά πολύ τους 2,3 εκατ. εργαζόμενους στο αμερικανικό δημόσιο.

Ο Λευκός Οίκος μοιάζει να αδιαφορεί για τις επικρίσεις και τις προειδοποιήσεις για τις συνέπειες που θα έχουν οι απολύσεις και οι περικοπές αυτές ως τώρα.

«Είναι τόσο προφανές ότι θέλουν να μας διχάσουν»

Πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time εικόνισε τον Μασκ να κάθεται στο Οβάλ Γραφείο, στην θέση του προέδρου.

«Είναι τόσο προφανές ότι τα Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να διχάσουν το ντουέτο μας», είπε ο Τραμπ κατά τη συνέντευξή του στο Fox News, με τον Χάνιτι να μιλά για ένα οικοσύστημα Μέσων Ενημέρωσης που επιδιώκει ένα «διαζύγιο» μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων.

«Είναι τόσο κακοί σε αυτό. Πίστευα ότι ήταν καλοί σε αυτό. Είναι κακοί, γιατί αν ήταν καλοί, δεν θα ήμουν ποτέ πρόεδρος», συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας ένοικος του Λευκού Οίκου. Με τον Μασκ δίπλα να κουνά το κεφάλι του, συμφωνώντας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες ο Μακρόν – «Χωρίς την Ευρώπη οι συνομιλίες για την Ουκρανία» λέει ο απεσταλμένος του Τραμπ

Ισραήλ: Πρώην όμηρος της Χαμάς συνάντησε για πρώτη φορά το παιδί του – Βρισκόταν υπό κράτηση για 500 ημέρες (Video)

«Χαστούκι» Ντράγκι για την ευρωπαϊκή οικονομία: «Ξεχάστε τον Τραμπ, έχουμε ήδη επιβάλει δασμούς στους εαυτούς μας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 02:59