Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η ζέση που επέδειξε το Εθνικό Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης στο πλαίσιο κυρωτικής διαδικασίας για τον τρόπο με τον οποίον κάλυψε το Mega την υπόθεση των υποκλοπών με το λογισμικό Predator, με το σκεπτικό της απόφασης του αποτελεί αιτία έντονου σκεπτικισμού στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Το ΕΣΡ, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από προσφυγή του Γρηγόρη Δημητριάδη αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 90.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του καναλιού εταιρεία, Alter Ego Media «για αναμετάδοση ρεπορτάζ και πληροφοριών που προέκυψαν από δημοσιογραφική έρευνα άλλων Μέσων Ενημέρωσης».
«Από το σκεπτικό αυτής της απόφασης ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποχρεώνονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί να αποδίδουν ολόκληρη την τεκμηρίωση πολυσέλιδων κειμένων στα πολύ περιορισμένα όρια του τηλεοπτικού χρόνου.
Προκαλεί επίσης σύγχυση ότι στις 86 σελίδες του σκεπτικού της απόφασης, η ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ επιχειρεί να μπει στην ουσία μιας υπόθεσης που δεν έχει οδηγηθεί ποτέ σε φυσικό δικαστή», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.
«Η Δικαιοσύνη, αντίθετα, απασχολείται με τις δεκάδες αγωγές SLAPP που έχει καταθέσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης κατά δημοσιογράφων και ήδη η πρώτη πρωτόδικη απόφαση δεν δέχεται τους ισχυρισμούς του υπενθυμίζει η Ένωση Συντακτών σε σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνει δε «τον κίνδυνο πιθανής χρήσης ενός τέτοιου σκεπτικού στις εκκρεμούσες δίκες», έπειτα από αγωγές SLAPP κατά δημοσιογράφων, τους οποίους- τονίζει – στήριξε και στηρίζει.
Διαβάστε επίσης
Στην κορυφή της τηλεθέασης ο «Άγιος έρωτας» την Τετάρτη (19/2)
«Υπάρχω»: Το κανάλι ελεύθερης λήψης που θα προβάλει την ταινία μετά το Cosmote TV
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.