search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:41
MENU CLOSE

Καθαρά Δευτέρα: 20% πιο ακριβό το σαρακοστιανό τραπέζι – Ξέφυγαν οι τιμές στα θαλασσινά, στα 40 ευρώ 1 κιλό καραβίδες

27.02.2025 07:00
thalassina-new

Στα ύψη θα είναι και φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, καθώς οι τιμές στα θαλασσινά έχουν ξεφύγει ενόψει Καθαράς Δευτέρας, ενώ για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια δεν υπάρχει το καλάθι της Σαρακοστής, το οποίο κάπως συγκρατούσε τις τιμές.

Όπως ανέφερε και στο topontiki.gr, o Απόστολος Ραυτόπουλος, Προέδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, «το σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι πιο ακριβό κατά 20% σε σχέση με πέρυσι».

Όσον αφορά τις αυξήσεις, τόνισε ότι στα ύψη βρίσκονται τα θαλασσινά, καθώς οι γαρίδες πέρυσι είχαν 4,66 ευρώ και φέτος 5,99 ευρώ. Το χταπόδι έχει φτάσει τα 19 ευρώ το κιλό το 2025, ενώ πέρυσι είχε 16,30 ευρώ. Το αποκορύφωμα είναι οι καραβίδες, οι οποίες έφτασαν τα 40 ευρώ το κιλό, για την ακρίβεια 39,80 ευρώ. Ταυτόχρονα, η κουτσομούρα εκτοξεύθηκε στα 28,80 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα, αύξηση στην τιμή καταγράφει και ο χαλβάς, καθώς ξεκινάει από 9 με 10 ευρώ το κιλό ο απλός με τη βανίλια, στα 12 με 14 ευρώ βρίσκεται αυτός με τη σοκολάτα και στα 16 με 17 ευρώ αυτός με τους ξηρούς καρπούς.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Ραυτόπουλος, ο κόκκινος ταραμάς που πέρυσι είχε 7,49 ευρώ, φέτος έχει σκαρφαλώσει στα 8,95 ευρώ, τη στιγμή που τα θράψαλα-ροδέλες (κατεψυγμένα) πέρυσι είχαν 4,84 ευρώ και φέτος έχουν 6,75 ευρώ.

Ενδεικτικό, το πόσο έχουν ακριβύνει τα θαλασσινά μέσα σε μόλις 1 χρόνο είναι ότι τα κατεψυγμένα καλαμαράκια των 500 γραμμαρίων φέτος έχουν 6,50 ευρώ, ενώ πέρυσι είχαν 5,20 ευρώ. Επίσης, θαλασσινά mix των 500γρ. πέρυσι είχαν 5,08 ευρώ και φέτος έχουν 5,98 ευρώ.

Ο Προέδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας υπενθύμισε το γεγονός ότι φέτος δεν υπάρχει το καλάθι της Σαρακοστής, το οποίο κάπως συγκρατούσε τις τιμές. «Η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για αυτό και είναι λάθος», σημείωσε.

Ο κ. Ραυτόπουλος υπογράμμισε ότι από 1η Μαρτίου καταργούνται οι προσφορές, την ώρα που από 6 Μαρτίου έρχεται ο νέος κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος θα αλλάξει τον τρόπο των προσφορών. «Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές θα βγουν και πάλι χαμένοι», τόνισε.

Τέλος, η λαγάνα σημείωσε ότι δεν θα έχει μεγάλη αύξηση, καθώς πέρυσι κινήθηκε στα 3 με 3,50 ευρώ, αλλά η τελική τιμή θα καθοριστεί την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκίδα: Στο δικαστήριo οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό 22χρονης

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο Τούρκος που ήταν μαζί με το θύμα – Τι κατέθεσε για την δολοφονική επίθεση

Φωτιά στο Κορωπί: Κάηκε αποθήκη με ανταλλακτικά – Ένα άτομο εισέπνευσε καπνό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:41