search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 01:05
MENU CLOSE

Σταϊνμάιερ: «Έμεινα άναυδος, ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα πρέπει να υπερασπιστούμε την Ουκρανία απέναντι στις ΗΠΑ»

01.03.2025 22:45
steinmeyer

Σοκαρισμένος είναι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, για το «σόου» Τραμπ και Βανς κατά Ζελένσκι χθες στον Λευκό Οίκο.

«Η διπλωματία αποτυγχάνει όταν διαπραγματευτικοί εταίροι ταπεινώνονται μπροστά στον κόσμο», τόνισε σήμερα ο Σταϊνμάιερ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

«Η σκηνή στον Λευκό Οίκο χθες με άφησε άναυδο. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα χρειαζόταν ποτέ να υπερασπιστούμε την Ουκρανία απέναντι στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι παραμένουν προσηλωμένοι στην ελευθερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. «Πρέπει να αποτρέψουμε την Ουκρανία από το να δεχτεί την υποταγή», τόνισε.

Επιπλέον τόνισε ότι η Γερμανία «χρειάζεται επειγόντως μια ισχυρή κυβέρνηση» για να αντιμετωπίσει την εκτυλισσόμενη κρίση.

Διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν: «O Πούτιν μπορεί να συνεχίσει για τη Μολδαβία και ακόμη παραπέρα» – «Πυροσβεστική» επικοινωνία με Τραμπ και Ζελένσκι

Νεκρή σε τροχαίο η θρυλική τραγουδίστρια της R&B/Soul, Αντζι Στόουν

Στο Λονδίνο ο Ζελένσκι: Ο Στάρμερ τον υποδέχτηκε με θερμή αγκαλιά – Συγκινήθηκε ο Ουκρανός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 01:05