search
ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 12:21
MENU CLOSE

Κυβερνητικές πηγές για την ελληνική… απουσία από τη συνάντηση του Λονδίνου: «Είναι μεμονωμένη πρωτοβουλία της Βρετανίας»

02.03.2025 19:51
MAXIMOU NEW

Κυβερνητικές πηγές απαντώντας στα σχόλια για την απουσία της Ελλάδας από τη Σύνοδο του Λονδίνου, τονίζουν πως «η συνάντηση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς οργανισμού, αλλά συνιστά μεμονωμένη πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Επισημαίνουν ότι «στη συνάντηση έχουν κληθεί πρωτίστως χώρες, και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή προς την Ουκρανία και που κατά την κρίση της βρετανικής κυβέρνησης είναι σε άμεση διαθεσιμότητα περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ελλάδα υποστήριξε την ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης για τον ουκρανικό λαό. Το θεσμικό φόρουμ στο οποίο θα συζητηθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας είναι το επερχόμενο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου. Εκεί θα ληφθούν οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις».

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε με ανακοίνωσή του την απουσία της Ελλάδας από την συνάντηση. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, «ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της και ότι αυτό απαιτεί τολμηρά μέτρα, όπως δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη για να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις στην άμυνα, αλλά και κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προγραμμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η αντιπυραυλική ασπίδα. Η θέση της Ευρώπης θα πρέπει να είναι μία και ενιαία».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας για Τέμπη: «Για τη δικαίωση απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους»

Καραμέρος: Ο κ. Μαρινάκης ξέρει όλη την αλήθεια – Παπαθανάσης και Τσακίρης υπέγραψαν για τα 650.000 ευρώ

Επίθεση Κασσελάκη στον Μητσοτάκη: «Εξακολουθεί να συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών – Οφείλει να παραιτηθεί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 12:19