Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Την καυτή ανάσα της Εφορίας αναμένεται να νιώσεις εφέτος αρκετοί φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, καθώς η ΑΑΔΕ προγραμματίζει για μέσα στο έτος πάνω από 184.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους.
Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 500 ελέγχους καθημερινά, με στόχο να συγκεντρωθούν φορολογικά έσοδα-ρεκόρ της τάξης των 76,1 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η ΑΑΔΕ προχωρά στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα προγνωστικά μοντέλα και τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων, ενισχύοντας έτσι τον μηχανισμό της κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Η εκτίμηση είναι ότι τα επιπλέον έσοδα από τις ελέγχους και τις διασταυρώσεις θα φτάσουν τα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν μεταβιβάσεις ακινήτων, αγορές με μετρητά, βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, επιστροφές φόρων, και ταχυδρομικά δέματα από ηλεκτρονικό εμπόριο. Παράλληλα, αναμένονται τουλάχιστον 10.000 ειδοποιήσεις για την απόκρυψη εισοδημάτων.
Η νέα ελεγκτική υπηρεσία, «Δυνάμεις Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών» (ΔΕΟΣ), θα συντονίζει τους ελέγχους σε πραγματικό χρόνο και θα αξιοποιεί τα νέα τεχνολογικά εργαλεία για την ανίχνευση φαινομένων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Η υπηρεσία αυτή θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις επιχειρήσεις με drones και GPS, παρέχοντας εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο από το πεδίο.
Ελεγκτικοί Στόχοι για το 2025:
Το σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει 28.500 στοχευμένους φορολογικούς ελέγχους, με συγκεκριμένους στόχους και περιοχές:
Διαβάστε επίσης:
ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για 1.231 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.